Kaip išorinę grafikos plokštę eGPU priversti dirbti su MacBook Pro ir iMac ekranu

Daugelis eGPU naudotojų žino, kad naudojant išorinę vaizdo plokštę, jos privalumai atsispindės tik naudojant išorinį monitorių. Tačiau yra būdas eGPU priversti dirbti ir su „Mac“ ekranu.

Nuo „macOS 10.13.4“ „Mac“ kompiuterių naudotojai gali naudoti išorines vaizdo plokštes — eGPU, tokias kaip „Sonnet eGFX Breakway Box“ ar „Blackmagic eGPU“. Deja, bet aplikacijų, kurios palaiko eGPU vaizdo perteikimą „MacBook Pro“ ar „iMac“ ekranuose (ne išoriniuose prie jų prijungtuose) yra nedaug. Tačiau padėtis nėra tokia beviltiška.

„Github“ svetainėje patalpintas shell skriptas pavadintas „set-eGPU“, kurio pagalba galima geresnė išorinės vaizdo plokštės kontrolė. Šio skripto pagalba perrašomos „macOS 10.13.4“ ir naujesnėse „macOS“ versijose esančios GPUSelectionPolicy reikšmės. Šio skripto nauda yra ta, kad jo pagalba galima priversti eGPU atvaizduoti „Mac“ kompiuteryje įdiegtas aplikacijas vidiniame „Mac“ ekrane.

Kaip Mac kompiuteryje įdiegti set-eGPU

„set-eGPU“ yra atviro kodo skriptas sukurtas ir paviešintas Mayank Kumar mayankk2308 todėl galite patyrinėti jo turinį ir išsiaiškinti kaip ir ką jis daro. Skriptas yra paprastas ir nereikia jokių sistemos vientisumo apsaugos („System Integrity Protection“ arba SIP) atjungimų ar imtis panašių žygių norint jį įdiegti.

  1. Pajunkite eGPU prie „Mac“ kompiuterio su įdiegta „macOS 10.13.4“ ar naujesne versija „Thunderbolt 3“ jungties. Jei naudojate „macOS“ beta versiją gali būti tam tikrų veikimo nesklandumų, kita vertus tai nėra netikėta, nes tai „macOS beta“.
  2. Atidarykite Terminal aplikaciją
  3. Nukopijuokite ir įterpkite žemiau esančią komandą į Terminal aplikacijos langą
    curl -s "https://api.github.com/repos/mayankk2308/set-egpu/releases/latest" | grep '"browser_download_url":' | sed -E 's/.*"([^"]+)".*/\1/' | xargs curl -L -s -0 > set-eGPU.sh && chmod +x set-eGPU.sh && ./set-eGPU.sh && rm set-eGPU.sh
    Jei jums priimtinesnis rankinis diegimo būdas - galite atsisiųsti skriptą ir įdiegti jį patys.
  4. Paspauskite Enter ↲ ir įveskite kompiuterio administratoriaus slaptažodį. Atminkite, kad vedant slaptažodį nesimatys jog ką nors rašote.

Kaip naudoti set-eGPU

Norėdami paleisti e-GPU, paprasčiausiai Terminal aplikacijos lange parašykite set-eGPU ir paspauskite Enter ↲.

Atlikus šiuos veiksmus „Terminal“ lange pamatysite paprastą meniu su 6-omis parinktimis.

Pagrindinis set eGPU skripto valdymo meniu

Skripto valdymas paprastas — norint pasirinkti vieną iš šešių parinkčių, reikia paspausti ją atitinkantį skaičių.

Pirmoji parinktis - 1. tai globalus nustatymas. Pasirinkus ją (nuspaudus 1) sistemai bus nurodyta eGPU naudoti visoms /Applications aplanke esančioms aplikacijoms.

1 - pritaikyti eGPU veikimą visoms aplikacijoms

Antroji parinktis - 2. leidžia nurodyti aplikaciją, kuriai norite leisti naudoti eGPU ir rezultatus atvaizduoti vidiniame kompiuterio monitoriuje. Pasirinkus 2 reikės nurodyti aplikacijos pavadinimą, tiksliai taip kaip jis yra parašytas „Launchpad’e“, pavyzdžiui Final Cut Pro

2 – leidžia nurodyti konkrečią aplikaciją, kuriai bus naudojama eGPU

Trečioji parinktis - 3 leidžia patikrinti ar nurodomai aplikacijai įjungtas eGPU. Vėl gi reikės aplikacijos pavadinimą nurodyti tiksliai taip, kaip jis parašytas „Launchpad“.

3 - leidžia patikrinti ar aplikacijai įjungtas eGPU

Ketvirta ir penkta parinktys leidžia atstatyti numatytuosius nustatymus. 4 visoms aplikacijoms esančioms /Applications aplanke

4 - numatytųjų parametrų atstatymams visoms aplikacijoms

5 numatytųjų parametrų atstatymams nurodytai aplikacijai.

5 - numatytųjų parametrų atstatymams nurodytai aplikacijai

Patyrę „Terminal“ naudotojai gali komandas įvesti iš karto ir išvengti skripto meniu naudojimo. Pavyzdžiui komanda set-eGPU -ss leidžia greitai ir patogiai nurodyti aplikaciją, kuriai bus naudojama eGPU akseleracija.

Papildomų tiesioginių komandų sąrašą rasite „set-eGPU“ skripto puslapyje „GitHub“ svetainėje.

Kaip stebėti eGPU naudojimą

„macOS“ turi sistemoje įdiegtą įrankį leidžiantį stebėti tiek vidinių, tiek ir eGPU naudojimą.

  1. Atidarykite Activity Monitor aplikaciją. Ją rasite /Applications/Utilities aplanke.
  2. Aplikacijos meniu pasirinkite WindowsGPU History arba paspauskite Cmd ⌘-4 klavišų kombinaciją.
  3. Pasirinkite dažnesnį informacijos atnaujinimo laiką, pavyzdžiui 1 sekundę: iš aplikacijos meniu ViewUpdate FrequencyVery often (1 sec).
Grafinių plokščių panaudojimo istorija

Norėdami patikrinti kaip pasikeitė našumas pradėjus naudoti eGPU galite atlikti testus su ir be eGPU. Tam tinka įvairūs, tuo tikslu sukurti įrankiai, tokie kaip „Unigine Valley“ ar „Heaven“.

Testuodami galite pastebėti, kad našumas naudojant išorinį monitorių geresnis, nei naudojant vidinį. Tačiau, naudojant eGPU net ir su vidiniu „Mac“ monitoriumi našumas ženkliai geresnis nei naudojant integruotas vaizdo plokštes.

Pastaba: norint naudoti „Heaven“ ir „Valley“ su vidiniu ekranu testuojant kai kurias aplikacijas, gali tekti prie vieno iš „DisplayPort“ jungčių eGPU pajungti „DisplayPort“ emuliatorių (pavyzdžiui FUERAN DP - DisplayPort display emulator). Testuojant „Final Cut Pro X“ šio emuliatoriaus nereikia.

eGPU vs vidinis GPU — našumo testas
Jei įsigyjate prekę „Mac Arena“ svetainėje paspaudę ant nuorodos į „Amazon“ svetainę — „MacArena“ gauna nedidelį mokestį.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų