Kaip padidinti ar sumažinti vaizdą Mac ekrane

Kartais reikia padidinti vaizdą „Mac“ norint įžiūrėti ką nors kompiuterio ekrane, o kartais reikia vaizdą sumažinti. Kaip tai padaryti.

Norint padidinti vaizdą „Mac“ kompiuteryje, nėra tam skirto mygtuko. Tačiau yra klavišų kombinacijos, trackpad’o pabraukimai ir prieinamumo nustatymai leidžiantys tai padaryti greitai ir patogiai.

Norint padidinti interneto svetainės puslapio vaizdą paprasčiausia yra pasinaudoti klavišų kombinacija Cmd ⌘-+ (Command ir pliuso simbolis).

Jei esate įgalinę „Zoom“ funkciją: System PreferencesKeyboardShortcuts skirsnis → AccessibilityZoom

Viso ekrano vaizdo padidinimui galite naudoto klavišų kombinaciją Cmd ⌘-Alt/Option ⌥-+, priešingu atveju (neįgalinus „Zoom“ — ši klavišų kombinacija didins tik tam vaizdą tikrų aplikacijų lange).

macOS System Preferences, Keyboard, Shortcuts, Accessibility, Zoom.

Norint sumažinti vaizdą, pavyzdžiui interneto svetainės — pasinaudokite klavišų kombinacija Cmd ⌘-- (Command ir minuso simbolis) arba jei esate įgalinę „Zoom“ funkciją ir padidinote viso ekrano vaizdą — Cmd ⌘-Alt/Option ⌥-- klavišų kombinacija.

Jei vaizdą aplikacijos lange padidinote ar pamažinote Cmd ⌘-+ ar Cmd ⌘-- kombinacijų pagalba — greitai sugrąžinti numatytąjį padės klavišų kombinacija Cmd ⌘-0

Įgalinus „Zoom“, greitai padidinti ar grąžinti į numatytąjį viso ekrano vaizdą Cmd ⌘-Alt/Option ⌥-8 galima panaudojus klavišų kombinaciją.

Jei padidinus viso ekrano vaizdą, raidės ar paveikslėliai ekrane tapo pernelyg neryškūs — dirbtinai juos paryškinti galite Cmd ⌘-Alt/Option ⌥-\ klavišų kombinacijos pagalba. Paspaudus ją dar kartą vaizdo ryškumas vėl taps pirminis.

Ne kartą esu pastebėjęs, kad „Dock“ juostoje patalpinę aplankus, pavyzdžiui „Applications“, kai kurie „Mac“ naudotojai atidaro tą langą su milžiniškomis aplikacijų piktogramomis. Mano galva, jei turite pakankamai gerą regėjimą — tai yra nei patogu, nei naudinga.

Atidarius tokį aplanką rodomą „Aplanako“ (Folder) režimu, paspauskite kelis kartus Cmd ⌘-- klavišų kombinaciją ir vaizdas bei pats langas sumažės taip padarydamas kompaktiškesnį vaizdą ir lengviau pasiekiamas piktogramas.

Kairėje numatytojo dydžio aplankas iškviečiamas iš macOS Dock juostos , o dešinėje sumažintas.
Kairėje numatytojo dydžio aplankas iškviečiamas iš macOS Dock juostos , o dešinėje sumažintas.

Šios klavišų kombinacijos veikia ir ankstesnėse nei „macOS High Sierra“ ir reikia tikėtis veiks vėlesnėse „macOS“ versijose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų