Apple sukūrė puslapį skirtą šeimoms ir atžalų kontrolės įrankiams

Temos: Apple, Saugumas
iPad

„Apple“ savo svetainę papildė „Families“ skyriumi, kuriame visi tėvų kontrolės įrankiai surinkti į vieną vietą ir paaiškintos jų galimybės bei naudojimosi jais principai.

Dar prieš akcininkų susirinkimą, tam tikros institucijos — „Apple“ akcininkės, kritikavo kompaniją, kad ši skiria nepakankamai dėmesio padėdama tėvams kontroliuoti jos sukurtų įrenginių naudojimą. Į šį kaltinimą kompanija sureagavo žaibiškai, atsakydama:

Mes daug galvojame apie tai, kaip mūsų produktai yra naudojami ir kokią įtaką jie daro naudotojams ir šalia jų esantiems žmonėms. Į šį įsipareigojimą mes žiūrime labai rimtai ir dedame visas pastangas, kad rezultatas atitiktų mūsų įrangos naudotojų viltis ypač kai kalbama apie vaikų apsaugą.

Kompanija neapsiribojo vien raštišku savo pastangų patvirtinimu. Stengdamasi palengvinti „Apple“ įrenginių naudotojams susigaudyti „iOS“ ir „macOS“ operacinėse sistemose įdiegtose tėvų apsaugos priemonėse, kompanija viename savo interneto svetainės puslapyje aprašė funkcijas leidžiančias tėvams kontroliuoti, kad vaikai saugiai naudojasi jiems duotais įrenginiais, jiems nėra prieinamas nederamas turinys ir panašiai.

Svetainės puslapyje kompanija trumpai apžvelgia:

  • „The Kids“ skirsnį „Apple Store“.
  • „App Store“ funkciją „Ask to Buy“, kurią aktyvavus vaikams norint atsisiųsti aplikaciją reikalingas tėvų sutikimas.
  • Apribojimai leidžiantys tėvams užblokuoti „In-App Purchases“ (įsigijimų aplikacijose) funkciją ir tam tikros media peržiūros galimybes.
  • Nustatymus, kurie leidžia tėvams blokuoti suaugusiems skirto turinio interneto svetaines.
  • Vietos nustatymo paslaugas tokias kaip „Find My Friends“ ir „Find My iPhone“.
  • Dalinimąsi media failais.
  • Sveikatos ir Saugumo funkcijas, tame tarpe „Emergency SOS“ ir „Medical ID“ esančias „iPhone“.
  • „Apple Watch“ aktyvios veiklos funkcijas.
  • Privatumo nustatymus ir funkcijas tokias kaip „Face ID“ ir „Touch ID“.
  • „Classroom“.

Dar sausio mėnesį „Apple“ minėjo pristatysianti naujas galimybes leisiančias tėvams geriau kontroliuoti tai, kaip jų atžalos naudoja kompanijos produktus.

Naują „Apple“ interneto svetainės puslapį „Families“ su vaikų kontrolės funkcijų trumpais parašymais ir nuorodomis į detalesnius kiekvienos iš jų paaiškinimus rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų