Kaip išjungti pirkimus aplikacijose

„Apple“ sukūrė mobiliems įrenginiams skirtą sistemą taip, kad nusipirkti turinį joje yra taip paprasta, kad tai padaryti gali net vaikai, o kartais tai yra kaip tik tai ko nesinori.

Elektroninės sąskaitos, elektroniniai ID, elektroniniai pinigai ir elektroninės prekės; atsisveikinti su pinigėliais dar niekada nebuvo taip paprasta — ypač žaidimų mėgėjams: paspaudei ant akmenų krūvos, skrynios ar kokio ginklo paveikslėlio, paspaudei du kartus telefono šone esantį mygtuką ar pridėjai pirštą prie Touch ID ir pinigėliai jau skrenda iš jūsų sąskaitos į aplikacijos kūrėjo taupyklę.

Tie, kam ypač sudėtinga susilaikyti nuo tokių išlaidavimų ar nėra savo atžaloms nupirkę „iPhone“ ir periodiškai yra atakuojami jaunosios kartos duoti „iPhone“ pažaisti — gali imtis papildomų atsargumo priemonių, kurios pirkimo aplikacijose procesą padarys sudėtingesniu ar neįmanomu.

Touch ID ar slaptažodžiu apsaugotas telefonas ilgainiui tampa prasta apsauga nuo vaikų, nes arba be perstojo besikartojančio poreikio atrakinti užsirakinusį telefoną išvarginti suaugusieji anksčiau ar vėliau vaiko pirštų atspaudą patalpina telefono atmintyje arba sumanūs mažyliai be vargo įsimena jų galimybių neįvertinusių tėvų telefono slaptažodį (patikėkit mažieji išdaigininkai yra kur kas sumanesni nei mums atrodo).

Kaip atjungti pirkimus aplikacijoje

  1. „iOS“ įrenginyje atidarykite Settings aplikaciją.
  2. Palieskite General ir tada Restrictions.
  3. Paspauskite Enable RestrictionsEnable Restrictions
  4. Sugalvokite šių nustatymų apsaugos kodą ir jį įveskite ir jį pakartokite. Kodą atsiminkite ir būtų gerai, kad šis kodas nesutaptų su telefono atrakinimo kodu.
  5. Apribojimų (Restrictions) sąraše įjungtos leidžiamos funkcijos todėl sąraše raskite In-App Purchases ir išjunkite šį nustatymą (leidimą pirkti aplikacijose). Enable Restrictions

Jei naudojate Bendrinimą šeimoje (Family Sharing) – pirkimą aplikacijose galima atjungti kitiems šeimos nariams atidarius Settings aplikaciją, tada paspaudus ant savo vardo ir pavardės ir palietus Family Sharing ir ten atlikus atitinkamus pakeitimus. Tokiu būdu atjungus In-App Purchases — šeimos grupės nariai negalės pirkti aplikacijose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų