AssistiveTouch puikus iPhone naudojimo pagalbininkas

AssistiveTouch

Jau senokai valdyti „iPhone“ galima keliais būdais: gestais, mygtukais, balsu… Tačiau, yra ir dar viena funkcija leidžianti „iPhone“ valdymą padaryti patogesniu — ta funkcija vadinasi „AssistiveTouch“.

Koks puikus ir patogus bebūtų „iPhone“ ir jo valdymas, ne visada ir ne visose situacijose „standartiniai“ jo valdymo būdai yra patys patogiausi. Ir čia į pagalbą gali ateiti ne tokia akivaizdi ir daugeliui „iOS“ įrenginių naudotojų mažai žinoma „AssistiveTouch“ funkcija.

Mano galva, ypač ši funkcija pravers „iPhone“ naudojantiems jau ilgesnį laiką ir dabar savo telefoną atnaujinusiems į „iPhone X“. „Home“ mygtukas yra giliai įsirėžęs į seniau „iPhone“ naudojančių motorinę raumenų atmintį. Pavyzdžiui aš, „iPhone X“ naudojantis nuo pat jo pasirodymo pradžios vis dar pastebiu, kad kartais norint atlikti tam tikrą veiksmą (pavyzdžiui aktyvuoti „Control Center“ mano nykštys akimirkai stabteli ties ta „iPhone“ vieta, kur „turėtų būti Home mygtukas“ ir tik po to jis nuslenka į man gana nepatogią šios funkcijos aktyvavimo vietą dešiniame viršutiniame įrenginio kampe.

Jei susiduriate su panašiomis problemomis ar manote, kad kai kurių funkcijų aktyvavimas „iPhone“ (nepriklausomai nuo to, kurį „iPhone“ modelį naudojate) nėra jums patogus — išbandykite „AssistiveTouch“ funkcija ir gal pavyks ją prisijaukinti. „iPhone X“ ši funkcija yra dar patogesnė ne tik dėl to, kad jame neliko „Home“ mygtuko, bet ir tokiems atvejams kai reikia perkrauti įrenginį (ne išjungti ir vėl įjungti, o perkrauti). „AssistiveTouch“ leis tai padaryti greitai ir patogiai, nelaužant pirštų spaudžiant kelis telefono mygtukus iš karto ir klaidų bei bandymų metodu bandant pasirinkti teisingą mygtukų kombinaciją.

iOS AssistiveTouch

Pabandykite, manau, daugeliui „Assistive Touch“ pasirodys tikrai naudinga ir patogi funkcija.

  1. Atidarykite Settings aplikaciją.
  2. Pasirinkite GeneralAccessibilityAssistiveTouch.
  3. Įjunkite AssistiveTouch 
iOS AssistiveTouch įjungimasiOS AssistiveTouch įjungimas

Ekrane atsiras virtualus „Home“ mygtukas, paspaudus kurį pasirodys funkcijų ir komandų meniu. Šio mygtuko komandų funkcionalumą galima nustatyti SettingsGeneralAccessibilityAssistiveTouchCustomise Top Level Menu….

iOS AssistiveTouch Top Level Menu…

„AssistiveTouch“ nustatymo galimybės ganėtinai plačios ir „pažaidus“ su jomis galima padaryti šią funkciją išties patogią ir atitinkančią konkrečius jūsų poreikius. Telefono naudojimas šios funkcijos pagalba gali tapti išties patogesnis nei buvo iki šiol, net jei naudojate telefoną, kuris turi „Home“ mygtuką („iPhone 8“ ar senesnį), nes šios funkcijos pagalba galima iškviesti veiksmus, kuriems šiaip atlikti reikia kelių mygtukų paspaudimų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Nereikalingas dalykas,tokia kaip šiukšlė be vietos ant ekrano...bent jau naršykle isijungus,galėtu užgesti...

  2. Straipsnis kartojasi arba kažkur tai jau skaičiau. :)
    Teko išbandyti, bet neprilipo (kol kas).

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų