4-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

4-os 2018 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ reklama asmenukės „iPhone X“.
  • Pirmadienį „Apple“ išleido naują skydelį, kurio pagalba atlikėjai gali stebėti „Apple Music“ naudotojų klausymosi įpročius ir pomėgius.
  • „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad vos tik naujas antros kartos „iPhone X“ modelis pasirodys parduotuvėse „Apple“ nutrauks prekybą pirmosios kartos „iPhone X“ telefonais. Taip „Apple“ jau yra pasielgusi su „iPhone 5“ 2013 metais.
  • „iOS 11“ įdiegta jau 64 proc. su šia versija suderinamų įrenginių.
  • Naujai pasirodžiusiuose ganduose apie „iPhone“ vėl minimi OLED ir LCD pavadinimai. Kalbama, kad sekantys „iPhone“ 5,8 ir 6,5 colio modeliai turės OLED, o 6,1 colio – LCD ekranus.
  • Kalbama, kad šiemet „Apple“ gali išleisti entry-level 13 colių ekrano įstrižainę turintį „MacBook“ kompiuterį pakeisiantį „MacBook Air“.
  • 1984 metų sausio 24 dieną, „Apple“ išleido pirmąjį „Macintosh“ kompiuterį. Šio kompiuterio kaina buvo 2495 JAV dol. (2017 metų ekvivalentinė kaina būtų 5877 JAV dol.). Šio „Macintosh“ operacinė sistema vadinosi „System Software 1.0“, jame buvo įdiegtas 6 MHz „Motorola 68000“ procesorius ir turėjo jis net 128KB RAM.
  • Vienoje Kinijos prekyvietėje, kur pardavinėjami naudoti elektroniniai prietaisai, vyriškis nutarė įsigyti „iPhone“, bet prieš nusipirkdamas jis panoro įsitikinti, ar telefono akumuliatorius yra originalus. Tai padaryti jis pabandė keistu būdu – įkąsdamas į akumuliatorių. Atlikus tokį patikrinimą pasigirdo sprogimas ir pakilo žiežirbų debesis. Ličio baterijos, naudojamos gaminant „iPhone“, gali būti išimtos tik specialistų. Pats telefono naudotojas to daryti neturėtų. Kadangi tai buvo naudotas mobilusis telefonas, tikėtina, jog baterija nebuvo originali. Daugybė naudotų elektroninių prietaisų pardavėjų dažnai pakeičia brangias ličio baterijas ne originaliomis ir pigesnėmis. Laimei šio savotiško, pirkinio originalumo testo metu niekas nenukentėjo.
  • Trečiadienį Europos Sąjungos konkurencijos komisija paskelbė, kad „Qualcomm“ yra baudžiama beveik milijardo (997 mln.) JAV dolerių bauda už tai, kad mokėjo „Apple“ jog ši savo mobiliesiems telefonams rinktųsi „Qualcomm“ LTE lustus.
  • „Apple“ Siri dabar naudojama daugiau nei pusėje milijardo įrenginių.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtas „macOS High Sierra 10.13.4“, „iOS 11.3“, watchOS 4.3“ ir „tvOS 11.3“ pirmąsias beta versijas. „iOS 11.3“ beta versijoje grįžo „Messages in iCloud“. „macOS High Sierra 10.13.4“, kuri dabar yra pirmosios beta stadijoje, primins naudotojams apie naudojamas 32-bitų aplikacijas. „macOS High Sierra“ yra paskutinė „Mac“ kompiuteriams skirtos operacinės sistemos versija palaikanti 32-bitų aplikacijas.
  • Ketvirtadienį pasirodė ir paprastiems naudotojams dalyvaujantiems bet testavimo programoje skirta „iOS 13.1“ beta 1, o penktadienį pirmoji viešiems testuotojams skirta „macOS High Sierra 10.13.4“ beta versija.
  • „iOS 10.3“ beta versijoje aptikta informacija leidžia manyti, kad sekantis „iPad Pro“ turės „Face ID“.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 48-ą versiją.
  • „Apple“ išleido „Xcode 9.3“. Šioje versijoje programuotojams yra prieinamas akumuliatoriaus energijos naudojimo analizės įrankis.
  • „Apple“ atnaujino „Logic Pro X“ aplikaciją. Versija 10.4 turi ne tik labai ilgą nedidelių patobulinimų sąrašą, tačiau ir naudingų naujų funkcijų.
  • „Apple“ keičia „iBooks“ aplikacijos dizainą ir taip stiprina savo konkurenciją su „Amazone“. Naujoji, ateityje pasirodysianti „iBooks“ aplikacija vadinsis „Books“.
  • Kalbama, kad „Apple“ savo 2018 metų „iPhone“ modeliuose pradės naudoti didesnės talpos L formos akumuliatorius.
  • „Grammy“ apdovanojimų metu bus parodytos dvi „Apple“ reklamos. Vienoje ateivio animodži atlieka Childish Gambino „Redbone“, o kitoje šuns animodžis repuoja Migos „Stir Fry“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos didesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacija

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų