3-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

3-os 2018 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ paskelbė porą naujų „iPad Pro“ reklaminių video.
  • Kiek giliai po vandeniu galima panerti su „iPhone X“ be dėklo ir kiti nuotykiai.
  • Pirmadienį, sausio 15 dieną „MacBook Air“ sukako 10 metų. 2008 metų sausio 15 Steve Jobs pasauliui pristatė super lengvą ir super ploną kompiuterį. Tada tai buvo 1799 JAV dol. kainavęs 1,6GHz Intel Core 2 Duo procesorių ir 2GB RAM bei 80 GB kietą diską turėjęs nešiojamas „Mac“ kompiuteris. Sumokėjus 3098 JAV dol. (apie 300 JAV dol. daugiau nei tada kainavo „MacBook Pro“), buvo galima turėti „MacBook Air“ su 1,8GHz procesoriumi ir 64GB SSD disku.
  • Prie lavinos bylų, kuriose „iPhone“ naudotojai ruošiasi bylinėtis su „Apple“ dėl dirbtinio jų telefono lėtinimo prisijungė ir nepatenkinti „iPhone“ naudotojai iš Rusijos, rašo rusų „Коммерсант“. Šiuo metu kompanijos visame pasaulyje laukia jau 45 bylos susijusios su „iPhone“ lėtinimu.
  • Jei šiais metais planavote įsigyti naują „MacBook Pro“ modelį — gali tekti nusivilti. Nors Jony Ive kalbėdamas su korespondentais sakė, kad „Apple“ girdi visus jos technikos naudotojų pageidavimus — rinkos analitikai ir „Apple“ reikalų žinovai teigia, kad šiais metais naujas „MacBook Pro“ modelis nepasirodys.
  • Linksma „Apple“ dukterinės įmonės „FileMaker“, kuriančios to paties pavadinimo aplikaciją leidžiančią verslo savininkams patiems sukurti jų poreikius atitinkančią aplikaciją.
  • Sausio 27 dieną „Apple“ atidarys savo 500-tąją „Apple Store“, kuri bus pirmoji „Apple“ parduotuvė Pietų Korėjoje.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtos „macOS High Sierra 10.13.5“ beta 5 versiją. Vėliau pasirodė programuotojams skirtų: „iOS 11.2.5“ ir „tvOS 11.2.5“ šeštas beta versijos, o paskutinę savaitės darbo dieną kompanija išleido programuotojams skirtas „macOS High Sierra 10.13.3“ beta 6, „watchOS 4.2.2“ beta 5 ir „iOS 11.2.5“ beta 7.
  • „ETNews“ rašo, kad „Apple“ ieško būdų apjungti veido atpažinimo modulius ir priekinę „iPhone“ kamerą. Tai leistų sumažinti intervenciją į ekrano sritį, kuri „iPhone X“ yra gana didelė ir ne visiems naudotojams patinka.
  • „YouTube“ aplikacijos kūrėjai teigia, kad viename iš artimiausių „iOS“ skirtos aplikacijos atnaujinimų atsiras naktinis režimas/tema. Panašu, kad šios funkcijos „Android“ naudotojams gali tekti palaukti šiek tiek ilgėliau.
  • Internete pasirodė nuoroda, kurią aplankius iš „iPhone“, „iPad“ ar „Mac“ šis greičiausiai užstrigs ir gal net persikraus. Jei kartais gavote tokią nuorodą — uždarykite „Messages“ aplikaciją, tada paleiskite ją vėl ir ištrinkite pokalbį.

    Kita nuoroda skirta tik „iOS“ įrenginiams — apsilankius joje, įrenginys užstringa, persikrauna, pradeda greitai eikvotis jo akumuliatorius arba pasirodo panikos simptomai. Nenaudokite šių nuorodų piktam ir geriau neatidarinėkite jų ir patys.
  • „The Verge“ rašo, kad priešingai nei daugelis automobilių gamintojų, BMW už galimybę jos automobiliuose naudoti „Apple CarPlay“ planuoja plėšti 80 JAV dolerių per metus prenumeratos mokestį. Ši BMW „paslauga“ greičiausiai startuos sekančiais metais. Šiais metais perkantiems BMW automobilius su integruota navigacija (viena iš dviejų galimų modelių), „Apple CarPlay“ kainuoja 300 JAV dolerių (vienkartinis mokestis). Kaip priežastį perėjimo prie prenumeratos modelio, MBW technologinių produktų vadovas Don Smith nurodė, kad taip patogiau automobilių naudotojams — tiems kurie po kiek laiko sugalvos pakeisti „iPhone“ į „Android“ telefoną arba nustos naudoti „Apple CarPlay“ — prenumeratą jie galės tiesiog nutraukti.
  • Tim Cook, klabėdamas su ABC pasakė, kad ateityje pasirodysiančiame „iOS“ atnaujinime bus jungiklis leidžiantis atjungti „iPhone“ su padėvėtu akumuliatoriumi veikiantį lėtinimą.
  • Kasdien tarp San Francisko ir „Apple“ biuro kursuoja tarnybinis autobusas gabenantis kompanijos darbuotojus. Praėjusią savaitę vienas toks autobusas 280-ame kelyje buvo apmėtytas akmenimis. Duomenų apie nukentėjusius žmones nėra, o autobusas apgadintas nestipriai — išdaužyti jo langai. „Apple“ nutarė pakeisti maršrutą ir apvažiuoti pavojingą kelią. Naujas maršrutas yra 45 minutėmis ilgesnis. „Apple“ nėra vienintelė kompanija turinti maršrutus gabenančius darbuotojus iš San Francisko į biurą. Tokius pačius autobusus turi ir „Google“. „Google“ darbuotojus vežantis autobusas taip pat buvo apmėtytas akmenimis.
  • „Apple“ daugeliui savo darbuotojų padalino 2500 JAV dol. vertės kompanijos akcijų paketus.
  • Rusijos blogerio Valentin Petuchov (Валентин Петухов) žinomo pravarde Wylsacom filmavimo komandą apvogė jai besilankant Palo-Alto. Filmavimo grupė lankėsi „Apple Park“ ir automobilyje vežėsi suvenyrų ir dovanų blogo skaitytojams. Prodiuserio Ivan Ovčarenko (Иван Овчаренко) žodžiais: „privažiavo Lexus RX, išdaužė stiklus mums ir Ford´ui, ištraukė tai ką suspėjo ir — pagal visa tai nufilmuoti spėjusios Valės žodžius — neskubėdami nuvažiavo.“ Atvažiavusi policija tik skėsčiojo rankomis ir nieko padėti negalėjo. Plačiau apie tai paskaityti galite Ovčarenko „Facebook“ puslapyje.
  • „Apple“ paskelbė grąžinsianti į JAV užjūryje – daugiausia Airijoje – laikomą pelną ir sumokėsianti už tai vienkartinį 38 mlrd. USD dydžio pelno mokestį. Kompanija taip pat pažadėjo per ateinančius 5 metus namų rinkoje investuoti daugiau nei 30 mlrd. USD bei sukurti 20 000 naujų darbo vietų. „Financial Times“ teigimu, tokį technologijų milžinės sprendimą paskatino Donaldo Trumpo, JAV prezidento, mokesčių politika, o tiksliau – sprendimas juos mažinti.
  • „Apple“ atnaujino „App Store“ internetinės versijos išvaizdą. Naujasis dizainas labiau panašus į „iOS 11“ skirtą „App Store“ su labiau dėmesį patraukiančiomis piktogramomis, didesniais aplikacijos vaizdų paveikslėliais ir švaresniu dizainu.
  • „Apple“ 11-us metus iš eilės užima „Fortune“ skelbiamo „Nuostabiausių pasaulio kompanijų“ (World’s Most Admired Companies) sąrašo aukščiausią poziciją. Iš karto po „Apple“ eina „Amazon“, po kurios trečioje vietoje „Alphabet“, ketvirtoje pozicijoje „Berkshire Hathaway“ draudimo kompanija ir penktoje „Starbucks“. Jei kalbėti apie pirmą kartą „Thomson Reuters“ sudarytą „Technologinių kompanijų lyderių TOP 100“, jame „Apple“ užima šeštą vietą.
  • Internete pasirodė informacija neva nutekėjusi iš „Apple“ kompanijos vidaus, kad „iPhone 6 Plus“ telefonai, kurių gedimas negalės būti pašalintas vietoje ir reikės keisti įrenginį, iki 2018 metų kovo pabaigos bus keičiami „iPhone 6s Plus“ telefono modeliu.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos didesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų