Ką gali Apple Watch kai šalia nėra iPhone

Apple Watch ir sveikata, sportas

Nors „Apple Watch“ yra priklausomas nuo „iPhone“, ypač ne LTE laikrodžio versijos, tačiau be telefono išmanus „Apple“ laikrodis vis dar yra pakankamai išmanus.

„Apple Watch“ nėra skirtas pakeisti „iPhone“, bent jau kol kas ir yra gana stipriai nuo jo priklausomas. Šiokia tokia išimtis yra „Apple Watch Series 3“ mobilų ryšį palaikantis modelis.

Dauguma „Apple Watch“ skirtų ar palaikančių aplikacijų, išmaniame „Apple“ laikrodyje iš tikro tik atvaizduoja rezultatus to kas vyksta „iPhone“ ir svarbiausios funkcijos nėra prieinamos jei laikrodis nėra susietas su „iPhone“.

Skirtumai to ką „Apple“ laikrodis gali daryti be telefono skiriasi ir nuo laikrodžio modelio. Pavyzdžiui pirmieji „Apple Watch“ modeliai, kuriuose nebuvo diegiami GPS moduliai, negalėjo matuoti nueito kelio atstumo. GPS modulius „Apple“ savo išmaniuose laikrodžiuose pradėjo diegti nuo „Series 2“ modelių. GPS modulius turi ir „Apple Watch Series 3“. Tačiau net ir jie neturi savo kamerų ir nors juos galima naudoti kaip vaizdo ieškiklius ar „fotografavimo mygtuką“ — savarankiškai jie negali nufotografuoti nieko (na laikrodžio ekrano vaizdą gali „nufotografuoti“ jei tokią galimybę laikrodžio savininkas yra įjungęs).

Tačiau nereiškia, kad „Apple Watch“ tėra kvailas terminalas. „Apple“ laikrodis turi savo procesorių, jutiklius, diską duomenims ir aplikacijų sumaniai išnaudojančių laikrodžio galimybes skaičius greitai auga.

Žemiau keli dalykai, kuriuos galima daryti net tada kai šalia nėra „iPhone“.

Sportas

Apple Watch - Sportas

„Apple Watch“ neprivalo „pašonėje“ turėti „iPhone“ tam kad sekti jį dėvinčiojo fizinį aktyvumą ir širdies darbą. Kai kuriais atvejais, pavyzdžiui plaukimo baseine, tai būtų labai nepatogu su savimi dar plukdytis ir telefoną. Bėgimo, vaikščiojimo ar kitos sportinės (nors nebūtinai, gali būti ir malkų kapojimo) veiklos metu surinktus duomenis laikrodis persiųs telefonui kai atsidurs šalia jo. Yra sukurta daug „Apple Watch“ aplikacijų skirtų sekti fizinio aktyvumo metu svarbius rodiklius ir rinkti įvairius duomenis, nuo nubėgto/nueiti/nuvažiuoto/nuplaukto atstumo iki sudegintų kalorijų kiekio ir širdies darbo rodiklių. Laikrodyje yra ir „Apple“ tokiu tikslu sukurtos aplikacijos, kitas pagal poreikį, tokias kaip „Strava“ (bėgiojantiems) ar „Walkmeter Walking & Hiking GPS“ (mėgstantiems sportiškiau pavaikščioti) galima atsisiųsti iš aplikacijų parduotuvės.

Muzikos klausymasis

Apple Watch - Muzika

„Apple Watch“ turi savo „diską“, dalį kurio talpos galima išnaudoti muzikos išsaugojimui, kurios bus galima klausytis susiejus belaides ausines per Bluetooth su laikrodžiu išėjus pasivaikščioti ar pabėgioti.

Jei nesate tame pačiame Wi-Fi tinkle (nebent gyvenate užsienyje ir naudojate „Apple Watch“ palaikantį mobilų ryšį) jums nepavyks klausytis muzikos iš srautinės muzikos paslaugų tokių kaip „Apple Music“ ar „Spotify“ tiekėjų. Tačiau to ir nereikia jei neišbėgote penkiom valandoms palakstyti.

Lėktuvo bilietai ir mokėjimai

Lietuvoje neveikia „Apple Pay“ kai tiesiog pridėjęs laikrodį prie NFC technologiją palaikančio terminalo gali susimokėti už pirkinius. Lietuvoje taip pat neteko matyti, kaip populiaru pasaulyje, kad ir perkant bilietą internetu į kino teatrą galima būtų atsisiųsti jį „Wallet“ aplikaciją. Net „Caffeine Roasters“ (buvusi „Coffee Inn“) aplikacija, kuri stebėtina bet palaiko „Apple Watch“ ir leidžia už kavą ar pyragus susimokėti tiesiog kyštelėjus baristai laikrodį — jei šalia nėra „iPhone“ — neveikia.

Kaip ten bebūtų, laikrodyje esantys lėktuvo bilietai puikiausiai tinka skraidant, jiems nereikia kad šalia būtų telefonas, bet… retai kada skrendame telefoną palikę namie.

Apple TV kontrolė

„iOS“ aplikacija „Remote“ turi ir savo dalį reziduojančią „Apple Watch“, kuri kaip ir jos „iPhone“ gyvenanti sesutė gali valdyti „Apple TV“.

„Apple Watch“ pagalba galima valdyti ir kompiuteryje esančią „iTunes“ aplikaciją.

Atrakinti duris

Vis daugiau įvairių paslaugų išnaudoja „Apple Watch“ galimybes. Pavyzdžiui jei apsistosite kuriame nors iš „Starwood“ viešbučių — kambario duris galėsite atrakinti „Apple Watch“ pagalba. Tiesa, pradžioje vis tik reikės „iPhone“ įdiegti spg aplikaciją, kas ko gero nėra problema, nes jei ten apsistojate, greičiausiai, esate ar planuojate tapti jų klubo nariais.

Vargu ar nustebinsiu pasakydamas, kad laiko matavimo funkcijoms „Apple Watch“ nereikia “iPhone“, greičiau nustebinčiau jei pasakyčiau priešingai. Tad pažiūrėti kuri valanda, ar nustatyti laikmatį galima ir neturint šalia telefono.

Taigi dalykų, kuriuos „Apple Watch“ gali atlikti savarankiškai nėra daug, o Lietuvoje jų dar mažiau, nes neturime veikiančios „Apple Pay“ paslaugos ir mūsų operatoriai nepalaiko „Apple Watch“ su eSIM galimybių. Todėl „Apple Watch“, didžia dalimi, tėra „iPhone“ priedas leidžiantis „sutaupyti“ telefono išsitraukimus iš kišenės/rankinės, leidžiantis gauti išsamesnę informaciją sportuojant ir sekantis širdies ritmą bei miego ciklus — sveikatai ir bendrai savijautai svarbius rodiklius.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Tai ir Vokietijoj dar ne visi tinklai palaiko ta e-sim... Pries pora dienu nusipirkau laikroduka, bandau dabar, pratinuos, kol kas nenusivyliau, tikrai patogu, kai naudojies iPhone ir turi bevieles ausines :) Emiau modeli su LTE, nes naudojuos vokisku numeriu, deja su tinklu nepataikiau, nes O2 nepalaiko... apsizioplinau rinkdamasis brangesni modeli :D teks po 3men, kai baigsis sutartis, keisti tinkla i palaikanti apple watch e-sim :D Tikiuosi nenusivilsiu :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų