Interviu su Tim Cook: apie iPhone X, žodžio laisvę ir žmones

Tema: Apple
Mičigano aveniu, Čikaga.

„BuzzFeed“ pakalbino „Apple“ CEO Tim Cook. Interviu neilgas, bet įdomus.

Milžiniškos naujos „Apple Store“ parduotuvės Čikagoje atidarymo metu Apple CEO Tim Cook ir kompanijos mažmeninės prekybos vadovė Angela Ahrendts suteikė 11 minučių „BuzzFeed“ jų klausti ko tik šie nori…

BF: Dauguma „Apple“ klientų įrenginius perka internetu. Kam reikalingos įprastos parduotuvės?

TC: Tai nėra standartinės parduotuvės, jas apskritai reikėtų pervadinti. Šiose parduotuvėse suteikiamas produktų palaikymas, padedama jų naudotojams, tai bendruomenės dalis.

BF: Ar galima papildytą realybę panaudoti kasdieniame gyvenime? Pavyzdžiui apsiperkant ar žaidimams.

TC: Papildyta realybė (PR) harmoningai papildo įprastą gyvenimą. Kai 2008 metais mes atidarėme „App Store“, daug žmonių skeptiškai žiūrėjo į mobilias programėles ir teigė, kad niekada jų nenaudos. Dabar, daugelis net neįsivaizduoja savo gyvenimo be jų. Aš manau taip pat nutiks ir su PR. Ši technologija pakeis tai, kaip žmonės apsiperka, ji pakeis pasilinksminimų ir žaidimų industriją, mokymosi procesą. Iš tiesų pakeis viską, verslo procesus… Virtualus pasaulis taps fizinio pasaulio stiprintuvu, bet ne jo pakaitalu. Mes visada savo produktus papildome žmogiškąja sudedamąja dalimi ir manome jog tai yra svarbu. Mano galva papildyta realybė yra tai ko mums reikia.

Apple Store Mičigano aveniu, Čikagoje. Nuotrauka:  Foster + Partners
„Apple Store“ Mičigano aveniu, Čikagoje. Nuotrauka: Foster + Partners

BF: Jūs dažnai Twitter’yje pasisakote politinis klausimais: emigracijos, globalaus atšilimo ir t.t. Ar nemanote, kad prezidento administracija nubaus „Apple“ už šiuos pasisakymus?

TC: Ne. Amerikos didybė tame, kad čia priimamos skirtingos nuomonės ir būtent tai padeda šaliai vystytis. Daugeliu klausimų mes nuomonės nereiškiame, kadangi jie nėra susiję su mūsų kompanija. Tačiau, kartais kalbama apie su mumis susijusius reikalus, pavyzdžiui žmones, kurių didelė dalis taip pat kaip ir aš yra kompanijos darbuotojai. Aš manau, kad jie turi teisę likti mūsų šalyje nebijodami to, kad vieną dieną bus paprašyti išvykti. Mes nesikišame į politiką, bet mes dalyvaujame politinėje diskusijoje nors ir neaptarinėjame konkrečių politikų. Daug kas gali nesutikti su mumis, tačiau mūsų reputacija verčia juos išgirsti tai ką mes sakome.

BF: Tim, kaip jūs pakomentuotumėte gandus apie tai, kad Angela Ahrendts pakeis jus kompanijos vadovo poste?

TC: (Juokiasi). Savo rolę šiose pareigose aš matau kaip pareigą paruošti kaip įmanoma daugiau žmonių tapti kompanijos generaliniais direktoriais, o kai ateis laikas — spendimą priims direktorių taryba.

BF: Visi laukia „iPhone X“ pasirodymo. Jis stipriai skiriasi nuo ankstesnių kompanijos išmanių telefonų.

TC: „iPhone X“ nurodo sekančių dešimties metų kryptį, jame labai daug technologinių naujovių.

BF: Kalbama, kad „iPhone X“ bus deficitinė prekė. Kaip jūs ruošiate žmones ilgam laukimui ar nusiminimui?

Apple Store Mičigano aveniu, Čikagoje. Nuotrauka:  Foster + Partners
„Apple Store“ Mičigano aveniu, Čikagoje. Nuotrauka: Foster + Partners

TC: Pamatysim kaip bus. Mes iš visų jėgų stengiamės pagaminti tiek išmanių telefonų kiek tik galime.

BF: Dabar pats laikas pradėti kurti stovyklą prie jūsų parduotuvės?

TC: Juokiasi.

Žemiau video, kuriame ne tik interviu su Tim Cook, bet ir architekto komentarai, naujos „Apple Store“ vaizdai bei nuostabūs Michigan’o Avenue kurioje įsikūrusi naujoji „Apple“ parduotuvė vaizdai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų