Apple Maps automobiliai rieda Europos keliais

Tema: Apple

Jutikliais ir kameromis apkabinėti „Apple Maps“ automobiliai rieda į Anglijos šiaurę, kur pirmą kartą žvalgys Škotiją.

Jau daugiau kaip du metus „Apple“ automobiliai važinėja įvairiose pasaulio šalyse ir renka „Apple Maps“ skirtus duomenis. Anksčiau buvo manoma, kad šie, kameromis ir įvairias jutikliais apkarstyti automobiliai yra „Apple Car“ projekto dalis. Dabar manoma, kad tai automobiliai renkantys „gatvės lygmens“ vaizdinius duomenis, matyt, panašiai į „Google Street View“ paslaugai „Apple“ žemėlapiuose.

Nuo 2015 metų „Apple“ kompanijos „Dodge“ ir „Mercedes-Benz“ jau apvažinėjo 35 JAV valstijas, dalį Anglijos, Prancūzijos, Airijos, Italijos, Ispanijos ir Švedijos. „Apple“ lankomų vietų sąraše dabar pažymėta, kad nuo spalio 9 iki lapkričio 5, „Apple Maps“ užrašu pažymėti automobiliai važinės Fort William’e — vakarinėse Škotijos aukštumose.

„Apple“ žada, kad prieš paskelbiant vaizdus, į „kadrą“ patekusių žmonių veidai ir automobilių registracijos numeriai bus paversti neatpažįstamais.

Nežiūrint to, kad ant automobilių užrašyta „Apple Maps“, kai kurie industrijos apžvalgininkai mano, kad „Apple“ automobiliai be žemėlapių paslaugai skirtos informacijos renka ir duomenis skirtus anoniminiam kompanijos projektui susijusiam su bepiločiais automobiliais, tačiau jų argumentai skamba nelabai įtikinamai.

Apple Maps automobilis
Nuotrauka: Dieter A.
Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų