MS Office for Mac 2011 palaikymas artėja prie pabaigos

Liko visai nedaug laiko pasispręsti tiems, kas naudoja „Microsoft Office for Mac 2011“.

Kompanijos ar individualūs „Microsoft Office 2011 for Mac“ naudotojai turi kiek daugiau nei 100 dienų iki, 2017 metų spalio 10 dieną bus nutrauktas šio taikomųjų aplikacijų paketo palaikymas.

„Microsoft Office 2011 for Mac“ palaikymo pabaigos datą „Microsoft“ savo dokumentuose užtvirtino dar prieš du metus, tačiau nuo to laiko apie tai nebuvo daugiau kalbama.

„Microsoft“ nutraukus „Microsoft Office 2011 for Mac“ palaikymą „Excel“, „PowerPoint“, „Word“ ir „Outlook“ aplikacijos ir toliau veiks kaip veikusios, tačiau kompanija nebeišleis šioms aplikacijoms skirtų atnaujinimų.

Iš pradžių „Microsoft“ buvo paskelbusi, kad nutrauks „Office 2011 for Mac“ palaikymą 2016 metų sausį (maždaug praėjus penkiems metams nuo šios „MS Office“ versijos išleidimo. Tačiau, 2015 metais, kai tapo aišku, kad sekanti „MS Office“ versija skirta „Mac“ nespės pasirodyti laiku, „Microsoft“ 21 mėnesiu pratęsė „Office 2011 for Mac“ palaikymo laikotarpį. Tuo metu „Microsoft“ informavo, kad palaikymą nutrauks praėjus dviems metams po naujos versijos išleidimo.

Trumpesnis „Office for Mac“ palaikymo laikotarpis susijęs su ženkliai mažesniu šio produkto naudotojų skaičiumi. „Windows“ operacinei sistemai skirtos „Office“ aplikacijos palaikomos 10 metų. „Office for Mac“ kompanija klasifikuoja kaip consumer produktą ir jo palaikymas trunka perpus trumpiau, nežiūrint to, kad pati kompanija jį užvadinusi „Home and Business“.

Kompanijos požiūrį į „Mac“ kompiuteriams skirtas „Office“ paketo aplikacijas jaučiamas ir nereguliariais atnaujinimais bei naujovių, kurios įdiegtos „Windows“ aplikacijų versijose vėlavimu. Tuo dar kartą įsitikinti buvo galima kai „Microsoft“ paskelbė, kad kovo ir rugsėjo mėnesiais išleis „Windows 10“, „Office 365 ProPlus“ ir „Windows Server“ atnaujinimus, tačiau nė žodžiu neužsiminė apie atnaujinimus skirtus „Office for Mac 2016“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų