Kaip sužinoti kiek laiko kokioje aplikacijoje sugaištate

Jaunimas ir soc. tinklai

Kartais žmonės mano, kad jie visai nedaug laiko praleidžia vienoje ar kitoje aplikacijoje „iPhone“ ar „iPad“, bet kam spėlioti kai yra paprastas būdas tai sužinoti.

Kartais jaunimui ar darbuotojui padarius pastabą, kad „jis neištraukia nosies“ iš kokio nors „Twitter“, „Instagram“ ar „Facebook“ – šis griežtai su tokiu teiginiu nesutinka ir paskui nemaloniai nustemba ne tik sužinojęs, kad išties nemenka dienos dalis praslinko kokiame nors socialiniame tinkle skaitinėjant žinutes ar susirašinėjant, bet ir tai, kad yra būdas tai sužinoti.

Funkcija leidžianti sužinoti kiek kuri „iPhone“ ar „iPad“ aplikacija atima jūsų laiko yra puikus būdas save (ir netik) kontroliuoti ir gal net pamąstyti apie tos aplikacijos pašalinimą iš įrenginio apskritai jei ji jau tapo „liga“.

Kaip sužinoti kiek tiksliai jūsų laiko „suvalgė“ kuri aplikacija

Norint tai sužinoti, „iOS“ įrenginyje turi būti įdiegta pakankamai naują operacinė sistema. Senesnėse „iOS“ versijose tokios galimybės nėra.

  1. Atidarykite Settings aplikaciją
  2. Pasirinkite Battery
  3. Battery Usage skilties viršuje, dešiniau „Last 24 Hours“ ir „Last 7 days“ pamatysite laikrodžio piktogramą - paspauskite ant jos.
  4. Esant aktyviai laikrodžio piktogramai , aplikacijų sąraše, po kiekviena aplikacija pamatysite kiek laiko joje sugaišta („on screen“ ir „background“).
Kaip sužinoti kiek tiksliai jūsų laiko „suvalgė“ kuri aplikacija

On Screen - (kartais „iOS“ trumpinama iki screen) – tai laikas kai aplikacija yra aktyvi ir naudojama - ją matote ekrane – tai svarbiausias rodiklis norint sužinoti kiek laiko sugaištate aplikacijoje.

Background - (kartais „iOS“ trumpinama iki backgd) – tai laikas rodantis kiek aplikacija laiko veikė foniniame režime, pavyzdžiui atnaujindama informaciją (tikrindama pranešimus, el. laiškus ir t.t.). Šis aplikacijos sugaištas laikas yra svarbus jei jaučiate, kad „kažkas“ labai stipriai naudoja akumuliatorių ir šis „sėda“ net neliečiant įrenginio. Tokiu atveju reikėtų pažiūrėti kurios aplikacijos naudoja daugiausiai akumuliatoriaus energijos apskritai ir atkreipti dėmesį į kai kurių jų „ėdrumą“ foniniame background režime ir apriboti jų laisvę jei tai nesukels nepatogumų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų