Kaip iš iOS 11 beta grįžti į iOS 10

Labai tikėtina, kad jei įdiegėte „iOS 11“ beta savo „iPhone“ ar „iPad“ norėsite grįžti prie gerai veikiančios „iOS“ versijos. Kaip tai padaryti?

Kaskart kai pasirodo naujos „iOS“ operacinės sistemos beta versijos, atsiranda „smarkuolių“, kurie nutaria jas įdiegti vieninteliame savo „iPhone“ ir išbandyti naujas galimybes ir funkcijas. Techniškai tai yra įmanoma padaryti, net ir neturint registruotos „Apple programuotojo“ paskyros, pasinaudojant beta profilio, iš registruoto programuotojo, matyt draugo, kuriuo pasitikite gautu mobileconfig failu. Kitas klausimas ar varta rizikuoti savo įrenginio darbo našumu, patikimumu ir gal net garantija[1].

Jei vis tik nutarėte išbandyti „iOS“ beta versiją, nors tai ir prasta idėja, – visada pasidarykite atsarginę „iPhone“ ar „iPad“ duomenų kopiją.

Kaip grįžti prie iOS 10.3.2 iš iOS 11 beta

  1. Atsisiųskite jūsų įrenginiui skirtą „iOS 10.3.2“ IPSW failą ir padėkite jį kompiuteryje, kur greitai ir patogiai galėsite jį pasiekti. Žemiau nuorodos atsisiuntimui tiesiai iš „Apple“ serverių (atminkite, kad galite grįžti tik į tuo metu „Apple“ pasirašomą „iOS“ versiją):
  2. „Mac“ ar PC kompiuteryje atidarykite „iTunes“ aplikaciją - įsitikinkite, kad naudojate naujausią „iTunes“ versiją.
  3. „iOS“ įrenginyje atjunkite „Find My iPhone“ funkciją, tai padaryti galite atidarę Settings aplikaciją ir pasirinkę iCloudFind My iPhone ir perslinkę „Find My iPhone“ jungiklį į išjungimo poziciją bei įvedę „iCloud“ paskyros slaptažodį kai būsite paprašyti tai padaryti.
  4. Pajunkite „iPhone“ ar „iPad“ kuriame norite sugrąžinti buvusią „iOS“ versiją prie kompiuterio USB laidu.
  5. „iTunes“ aplikacijoje pasirinkite prie kompiuterio pajungtą įrenginį.
  6. „iTunes“ aplikacijos „Summary“ skirsnyje:
    • Jei naudojate „Mac“ kompiuterį – paspauskite Alt ⌥
    • Jei naudojate PC – paspauskite Shift ⇧

    ir laikydami nuspaustą klavišą pele paspauskite ant „Update“ mygtuko.
  7. Pasirinkite 1-ame žingsnyje atsisiųstą, jūsų įrenginiui skirtą IPSW failą
  8. Leiskite „iTunes“ atlikti „iOS“ versijos pažeminimo darbą. Proceso metu „iPhone“ ar „iPad“ ekranas išsijungs ir įrenginys kelis kartus persikraus

Priklausomai nuo to kokios talpos yra įrenginys ir kiek duomenų jame turite, grįžimo iš „iOS 11“ į „iOS 10.x.x“ procesas gali užtrukti.

Turėkite omenyje, kad grįžimo į žemesnę „iOS“ versiją metu, dėl bet kokios priežasties, procesas gali užstrigti. Tokiu atveju pakartojus viską iš naujo ir jei šį kartą pavyks – telefonas bus atstatytas į naujo įrenginio būseną ir duomenis teks atstatyti iš atsarginės kopijos, kurią (tikiuosi) pasidarėte prieš imdamiesi neatsakingų, žaidimo su ne viešiems testuotojams skirtos „iOS“ beta versijos diegimu.

Jei nepavyksta grįžti iš „iOS 11“ beta

Jei niekaip nepavyksta aukščiau aprašytu būdu grįžti prie „normalios“ „iOS“ versijos ir „iPhone“ ar „iPad“ užstrigo „Apple“ logo ekrane rodymo būsenoje ar panašiai – „iOS“ įrenginyje teks aktyvuoto „Recovery“ arba DFU režimus ir tada vėl pabandyti atstatyti „iOS“ versiją ir duomenis. Tačiau, tikėkimės kad taip nenutiks ir šių būdų neprireiks.


  1. „Apple“ įspėja, kad nesankcionuotais būdais diegiant „iOS“ beta versijas, įrenginys gali užstrigti ir jam „atgaivinti“ gali tekti kreiptis į servisą, o tokiu atveju garantija negalios ir gal net bus panaikinta. Yra nemažai buvę atvejų, kai diegiant „iOS“ beta versijas net ir sankcionuotu būdu – „iPhone“ pavirsdavo plytgaliais ir juos tekdavo reanimuoti servise ar kitaip šauktis „Apple“ pagalbos.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų