Apple „iWork“ ir „iLife“ taikomosios aplikacijos dabar nemokamos

„Mac“ ir „iOS“ naudotojai naudojantys senesnius įrenginius dabar gali atsisiųsti ir legaliai įsidiegti fundamentalias „Apple“ aplikacijas nemokamai.

Anksčiau, „Mac“ ir „iPhone“, „iPad“ ir „iPod touch“ naudotojai norėdami naudoti individualias „iWork“ paketo aplikacijas turėjo už kiekvieną jų pakloti nuo 4,99€ iki 19,99€ – priklausomai nuo aplikacijos ir to kokiai operacinei sistemai ši yra skirta. Nors tai nėra nesuvokiamai brangios aplikacijos, tokios kaip „Adobe CC“ paketo aplikacijos iki atsirado prenumeratos galimybė ar kokia nors „Autodesk Maya“ (kurios net prenumerata kainuoja 242€ mėnesiui) – norint jas įsigyti visas ir jei dar ne tik „Mac“, bet ir „iOS“ versijas – piniginės palengvėjimas galėjo būti juntamas.

Žinoma, daug naudotojų rasdavo būdų kaip įdiegti „iWork“ paketo aplikacijas „nemokamai“, o „Apple“ – būdama šiek tiek prijaučianti „piratams“ kompanija – labai už tai ant naudotojų nepykdavo ir net 2013 visiems „iWork“ paketo „piratams“ leido atsinaujinti „iWork“ aplikacijas ir nemokamai legalizuoti jas savo kompiuteriuose. Tais pačiais 2013 metais kompanija nusprendė nemokamai „iWork“ ir „iLife“ paketus leisti savo kompiuteriuose ar „iOS“ įrenginiuose įdiegti naujų „Mac“ ir „iPhone/iPad/iPod touch“ savininkams, tačiau tai reikė naujų „Apple“ įrenginių pirkėjams.

Dabar, „Apple“ taikomųjų aplikacijų „iWork“ paketas ir „iMovie“ bei „GarageBand“ aplikacijos nemokamos visiems. Nepriklausomai nuo to ar „iPhone“, „iPad“, „iPod touch“ ar „Mac“ kompiuterį įsigijote vakar, prieš porą metų ar prieš kokius septynis metus – „iWork“ ir „iLife“ paketo aplikacijos Jums nekainuos nė skatiko.

Tiesa, gali būti, kad ne visi senų „Mac“ kompiuterių ar „iOS“ įrenginių naudotojai šią žinią pasitinka iš džiaugsmo trindami rankomis:

Ką manote apie tokį „Apple“ žingsnį?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų