Apple išleido savo operacinių sistemų atnaujinimus

„Apple“ išleido „iOS 10.3“, „macOS 10.12.4“, „tvOS 10.2“ ir „watchOS 3.2“ atnaujinimus.

Šiandien „Apple“ įrenginių naudotojams atsinaujinimų ir skylių lopymo diena, nes kompanija išleido savo naujausioms operacinėms sistemoms skirtus atnaujinimus.

iOS 10.3

Šioje naujoje versijoje atsirado „Find my AirPods“ funkcija, rodant paskutinę žinomą „AirPods“ ausinių buvimo vietą ir galinti paleisti jose garsinį signalą, kuris padės jas rasti užkritusias už sofos, striukės kišenėje ar ausyse.

Su šios „iOS“ versijos pasirodymu, keičiasi ir aplikacijų reitingavimo „App Store“ sistema — dabar aplikacijų kūrėjai galės atsakyti į aplikacijų naudotojų komentarus. „iOS 10.3“ taip pat papildyti ir Siri sugebėjimai, bei dar kelios galimybės tokios kaip dinamiškos aplikacijų piktogramos ar elektroninių laiškų susirašinėjimo sekos rodymas.

„iOS“ įrenginių naudotojams ko gero mažiausiai pastebimas, tačiau sistemai didelis pakeitimas „iOS 10.3“ yra pradėta naudoti AFPS failų sistema.

„Apple“ taip pat išleido ir savo „iOS“ skirtų aplikacijų „Pages“, „Keynote“ ir „Numbers“ atnaujinimus. Tiesa, norint juos įdiegti pačios „iOS“ naujinti nėra būtina.

watchOS 3.2

Savo „Apple Watch“ operacinę sistemą atnaujinę į „watchOS 3.2“ pastebės, kad dabar, kaip ir „iPhone“Siri jų laikrodžiuose gali bendrauti su ne „Apple“ sukurtomis aplikacijomis.

macOS 10.12.4

Naujausia „macOS 10.12.4“ versija sistemą papildo naktiniu režimu „Night Shift“, kuris gali aktyvuoti šiltesnes spalvas monitoriuje. Tai tariamai pagerina miegą tiems, kas prieš eidami miegoti mėgsta ilgėliau pasėdėti prie kompiuterio.

Naujoje „macOS“ versijoje kompanija įdiegė eilę įmonėms reikalingų atnaujinimų.

Kartu su macOS atnaujinimu, taip pat kaip ir „iOS“ įrenginiams, „Apple“ atnaujino ir savo „iWork“ taikomąsias aplikacijas „Pages“, „Keynote“ ir „Numbers“. Dabar bendradarbiavimo šiose aplikacijose funkcija jau nebe „beta“.

tvOS 10.2

Ši nauja, ketvirtos kartos „Apple TV“ įrenginiams skirta operacinė sistema nieko, išskyrus funkciją leidžiančią išsinuomoti filmą viename „Apple“ įrenginyje ir jį žiūrėti kitame, neprideda.

Kaip ir visada, prieš darydami sistemos atnaujinimą, nepamirškite išsaugoti atsarginės duomenų kopijos, kad paskui nereikėtų graužtis, kad praradote svarbius duomenis visiems laikams.

Jei dabar esate įpusėję svarbų projektą ar „Mac“ ir/ar „iPhone“ yra svarbūs darbo įrankiai, rekomenduočiau nuo skubaus sistemų atnaujinimo susilaikyti ir palaukti kol atnaujinimo pionieriai išsiaiškins visas klaidas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 6 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Atnaujinus iphone, pastebimai pagreitėjo programų darbas.

  2. Šiaip pastebėjau kad po atnaujinimo atsirado daugiau laisvos vietos. Ant visų 1000MB ;)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų