Nauji darbalaukio fonai „Mac“ kompiuteriams

„Apple“ planuoja atnaujindama „macOS Sierra“ operacinę sistemą ją papildyti ir naujais darbalaukio paveikslėliais.

Programuotojams skirtoje „macOS Sierra 10.12.2“ beta 4, „Apple“ patalpino keturis naujus darbalaukio paveikslėlius pavadintus „Color Burst 1“, „Color Burst 2“, „Color Burst 3“ ir „Abstract Shapes“. Šios spalvingų sprogimų nuotraukos pirmą kartą buvo pristatytos kaip „iOS“ darbalaukio fonai ir vėliau panaudotos reklaminėje naujų „MacBook Pro“ kompiuterių medžiagoje demonstruojant sulėtinto video redagavimą naujuose kompiuteriuose.

„macOS 10.12.2“ taip pat atsiras ir naujos „Unicode“ piktogramos, tokios kokias išvys ir „iOS 10.2“ bei „watchOS 3.1.1“ savo įrenginiuose įdiegę naudotojai. Šių atnaujinimų, bet jau skirtų visiems „Mac“ kompiuterių, „iOS“ įrenginių bei „Apple Watch“ naudotojams tikimasi sekantį mėnesį, kas gali reikšti jau sekančią savaitę.

Norėdami atsisiųsti naujus darbalaukio fonų paveikslėlius (suarchyvuotus į .zip) – spauskite ant paveikslėlio esančio žemiau. Kiekvieno paveikslėlio dydis yra 5120x2880px.

Kaip „macOS“ nurodyti, kad vienas iš šių paveikslėlių būtų naudojamas kaip darbalaukio fonas? Tai padaryti galima keliais būdais.

  • 1-as būdas
    1. Sukurkite aplanką, pavyzdžiui savo vartotojo „Pictures“ aplanke suteikdami jam kokį nors reikšmingą pavadinimą ir į jį perkelkite atsisiųstus paveikslėlius.
    2. Atidarykite „System Preferences“ aplikaciją ir joje paspauskite ant „Desktop & Screen Saver“ ir aktyvuokite „Desktop“ skiltį.
    3. Lango kairėje/apačioje paspauskite ant + piktogramos ir nurodykite 1-ame žingsnyje sukurtą aplanką su jame esančiais paveikslėliais
    4. Kairėje lango pusėje pažymėkite naujai į sąrašą patalpintą aplanką ir tada dešinėje lango pusėje pasirinkite pageidaujamą paveikslėlį
  • 2-as būdas
    1. Atidarykite „System Preferences“ aplikaciją ir joje paspauskite ant „Desktop & Screen Saver“ ir aktyvuokite „Desktop“ skiltį.
    2. Pertempkite pageidaujamą paveikslėlį ant lango viršuje rodomo paveikslėlio (kairiau jo pavadinimo), kuris dabar yra naudojamas kaip darbalaukio fonas.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų