Klaviatūros aplikacija „SwiftKey“ seka naudotojus

Po to kai „iOS 8“ atsirado galimybė naudoti ne „Apple“ sukurtas klaviatūrų aplikacijas – „App Store“ užtvindė tokių aplikacijų lavina.

„iOS 8“ atsirado daugelio „iPhone“ ir „iPad“ vartotojų labai laukta funkcija – galimybė naudoti trečių šalių klaviatūras. Tačiau „Apple“ įspėjo, kad trečių šalių klaviatūros įdiegimas yra potenciali grėsmė asmeninių konfidencialumo praradimui. Tada nelabai kas į tai atkreipė dėmesį, nes labai jau rūpėjo įdiegti klaviatūrą.

„SwiftKey“ „iOS“ aplikacija

Prieš porą dienų įvyko incidentas susijęs su viena populiariausių „iOS“ ir „Android“ įrenginiams skirtų klaviatūrų aplikacijų „SwiftKey“.

Vienas iš socialinio tinklo „Reddit“ vartotojų aptiko, kad „SwiftKey“ renka vartotojų duomenis. Taip pat kaip ir „Apple“ standartinėje klaviatūroje, „SwiftKey“ turi funkciją leidžiančią žodžius parašyti greičiau - ji juos nuspėja ir naudotojui rekomenduoja kelis pasirinkimo variantus. Teksto įvedimo metu „Reddit“ socialinio tinklo narys aptiko, kad jam siūlomi žodžiai ar net ištisi sakiai vokiečių kalba kai jis niekada vokiškai nerašė.

Dar keli „Reddit“ vartotojai susidūrė su dar įdomesniu „SwiftKey“ aplikacijos fenomenu - kaip alternatyvūs ir rekomenduojami žodžiai jų aplikacijoje pasirodė jiems nežinomų žmonių adresai. Nei vienas iš tų aplikacijos naudotojų tų adresų niekada nevedė. Kiti sakėsi matę rekomenduojamų žodžių tarpę matę nepažįstamus telefonų numerius ir elektroninių pašto paskyrų adresus.

„Telegraph“ rašo, kad gavę tokią informaciją „SwifKey“ sustabdė kai kurių aplikacijos funkcijų darbą „iOS“ ir „Android“ įrenginiuose. Kompanija mano, kad ši problema susijusi su aplikacijos naudotojų duomenų sinchronizacijos tarp įrenginių sutrikimais.

Po kurio laiko „SwiftKey“ komanda paskelbė informacinį pranešimą:

Šią savaitę mes gavome keletą pranešimų iš aplikacijos naudotojų, kuriuose rašoma jog aplikacijos rekomenduojamų žodžių tarpe atsiranda nežinomi žodžiai ir elektroninio pašto adresai. Mes šaliname šią problemą.
Mūsų aplikacijos naudotojams niekas negresia, tačiau saugumo sumetimais mes atjungėme duomenų sinchronizavimą su kompiuterinių debesų saugyklomis iki visi elektroniniai adresai bus iš jų pašalinti. Kol tai bus daroma – kalbinių duomenų sinchronizavimas neveiks.
Jei susidūrėte su tokia problema, prašome informuoti mus adresu: reviews@swiftkey.com.

„SwiftKey“ komanda

Aplikacijos kūrėjai patikino, kad aplikaciją naudoti yra saugu ir kol klaida taisoma ir jų asmeniniai duomenys nebus prarasti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų