Savaitės naujienų apžvalga: 29-a 2016 metų savaitė

29-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • Internete pasirodė trijų skirtingų „iPhone 7“ modelių korpusai. Gali būti, kad jau anksčiau ganduose sklandęs „iPhone 7 Pro“ vis tik pasirodys ir, greičiausiai, kainuos brangiau už „iPhone 7 Plus“.
    „iPhone 7 Pro“, „iPhone 7 Plus“ ir „iPhpne 7“ priekis
    „iPhone 7 Pro“, „iPhone 7 Plus“ ir „iPhpne 7“ nugarėlė
  • Internete pasirodžiusio neva „iPhone 7“ išorinis palyginimas su „iPhone 6s“.
  • Sakoma, kad „Apple“ pasirinko TSMC kaip vienintelį „A10“ ir „A11“ procesorių gamintoją, o tai reiškia, kad „Samsung“ nebebus jos procesorių gaminimo partnerė.
  • „Apple“ paviešino du reklaminius „Shot on iPhone“ filmukus, kuriuose atrinkti su gamta susiję video vaizdai.
  • „Apple“ išleido trečias „iOS 10“, „tvOS“, „watchOS 3.0“ ir „macOS Sierra“ beta versijas skirtas programuotojams bei „iOS 10“ ir „macOS“ trečias beta versijas skirtas viešiems testuotojams. Tuo pačiu „Apple“ atnaujino ir programuotojams skirtos „Xcode 8“ beta versiją bei išleido „Safari 10“ beta 3 skirtą „OS X Yosemite“ ir „El Capitan“.
  • „Apple Pay“ paslauga oficialiai startavo Prancūzijoje.
  • Jim Dalrymple iš „The Loop“ rašo, kad „Apple Music“ prenumeratoriams kompanija ruošia daug pilnesnį paslaugų paketą ir pradės jiems tiekti „iTunes Match“ paslaugą. Ši paslauga leidžia integruoti naudotojo „iTunes“ biblioteką į „iCloud Music Library“ ir vėliau ją klausytis visuose įrenginiuose atsisiunčiant iš „iCloud“.
  • „Apple“ su „MacBook“ kompiuterių galinčių išnaudoti duomenų perdavimo mobiliems įrenginiams skirtais tinklais idėja „žaidžia“ jau nuo 2007 metų ir dabar kompanijos arsenale atsirado dar vienas šios technologijos panaudojimą „Mac“ kompiuteriuose aprašantis patentas.
  • Dar dvi „Apple“ „Shot on iPhone“ reklamos.
  • „Apple“ turi madą oficialiai neskelbdama įsigyti kokias nors kompanijas. Tai sukelia nemažą intrigą besidominčių šia kompanijos veiklos sfera tarpe. Internete pasirodė informacija, kad „Apple“ įsigijo media platformą pavadintą „Omnifone“. Ši kompanija žinoma kaip eilės skaitmeninės muzikos tiekimo paslaugų pagrindas, tame tarpe ir jos pačios „MusicStation“ paslauga. „Omnifone“ platformos pagrindu veikė LG, „BlackBerry“, „Vodafone“, „Sony“ ir eilės kitų kompanijų muzikinės paslaugos. Nežiūrint to, kad „Omnifone“ reikalingas jos pirkėjas tas faktas, kad „Apple“ ieškojo galimybių įdarbinti „Omnifone“ inžinierius rodo jog vargu ar ją domina galimybė pirkti visą kompaniją. Taip pat kalbos, kad kompanija „Apple“ perka be jos patentų portfelio taip pat verčia abejoti tokiu faktu kaip ir tas faktas, kad „Omnifone“ muzikos failų saugojimui naudoja „Amazone Web Services“ - tą pačią nuo kurios „Apple“ bando atsiriboti.
  • Išleidusi trečias savo naujausių operacinių sistemų debiutuosiančių rudenį beta versijas skirtas programuotojams, „Apple“ išleido ir viešiems beta testuotojams skirtas „iOS 10“ ir „macOS Sierra“ beta 2.
  • „Apple“ atnaujino „Safari Technology Preview“ - eksperimentinę naršyklę pristatytą 2016 metų kovo 30 dieną. Šioje naršyklėje galima išbandyti technologijas, kurios gali būti ateityje įdiegtos įprastoje „Safari“ versijoje.
  • „Apple“ ir vėl eiliniame teisme, tik šį kartą korporacija kaltinama ne kieno nors turimame patente aprašytų technologijų panaudojimu, jos pačios „AppleCare“ garantijos sąlygų nevykdymu. Ieškovai Vicky Maldonado ir Joanne McRight tvirtina, kad „Apple“ jiems pateikė ne naujus, o atstatytus „iPhone“ po to kai paaiškėjo jog jų turėtų „iPhone“ serviso centre sutaisyti neįmanoma. Ieškovai teigia, kad kompanija privalo sugedusį įrenginį pakeisti analogišku nauju. Byloje „Apple“ kaltinama: pirkimo-pardavimo sutarties sąlygų nesilaikymu, informacijos slėpimu nuo naudotojo, klaidinančiu marketingu, žymėjimo taisyklių pažeidimu bei nesąžininga konkurencija. Nežiūrint to, kad į teismą kreipėsi tik du ieškovai – jiems išlošus bylą, kompensacijos iš Tim Cook valdomos kompanijos galės prašyti visi „Apple“ klientai nuo 2011 metų birželio 11 dienos įsigiję „AppleCare“ ir „AppleCare+“.
  • „iOS 10“ beta 3 „Apple“ įdiegė visai neblogą sistemos funkciją – papuolus drėgmei į „Lightning“ jungtį, įrenginio naudotojas apie tai informuojamas pranešimu ekrane. Tiesa, panašu jog ši funkcija veikia tik „iPhone 6s“, „iPhone 6s Plus“ ir „iPhone SE“ telefonų modeliuose.
    „iOS 10“ beta 3 aptikta nauja sistemos galimybė - informuoti „iOS“ įrenginio naudotoją apie tai, kad į „Lightning“ jungtį pateko vanduo/drėgmė.
  • Internete pasirodė video, kuriame rodomi trijų skirtingų spalvų neva „iPhone 7“.
  • Ketvirtadienį paskelbtas naujas „Apple“ patentas - išradimas aprašo būdą, kai 3D vaizdas mobiliuose įrenginiuose gali būti sukuriamas ir be specialių akinių pagalbos.
  • Kalbama, kad vadovų kaita ir sunkumai su kompiuterinės technikos pajėgumais „Apple Car“ projekto rezultatus nutolina pora metų ir „Apple“ automobilio debiuto gali tekti palaukti iki 2021 metų.
  • Sakoma, kad „Apple“ padėjo sulaikyti Artiom’ą Vaulin’ą – ukrainietį gyvenusį Lenkijoje, kuris kaltinamas „Kickass Torrents“ (KAT) svetainės, kurioje buvo nelegaliai platinamas milijardų JAV dolerių vertės turinys: filmai, video žaidimai, muzika, serialai ir t.t. FTB įtarė, kad el.pašto adresas tirm@me.com yra susijęs su Vaulin’u ir kreipėsi į „Apple“. Nežiūrint to, kad „Apple“ aktyviai gina savo įrenginių naudotojų privatumą – ji sutiko su teismo sprendimu ir pateikė turimus duomenis teisėsaugos tarnyboms. Su „Kickass Torrents“ uždarymu siejamas ir „Linkomanija“ svetainės neveikimas, o vėliau jai atsigavus jos duomenų bazės ištuštėjimas. Tiesa, tiesioginių įrodymų, kad šios dvi torentų svetainės kaip nors susijusios kol kas nėra ir sutrikimų laikas „Linokomanija“ svetainėje gali būti paprasčiausias sutapimas.
  • „Pokemon GO“ tapo pats populiariausias žaidimas per pirmą jo pasirodymo savaitę „App Store“ istorijoje.

„iOS“ ir „OS X“ aplikacijos

„iOS“ žaidimai

taikomosios „iOS“ aplikacijos

naujos „iOS“ aplikacijos

„OS X“ aplikacijos

nauja „OS X“ aplikacija

  • „1Blocker - Block ads, tracking scripts, anything“: 4,99 €
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų