Savaitės naujienų apžvalga: 28-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

28-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai „Mac Arena“ svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų „iOS“ bei „OS X“ aplikacijų rinkinys.

  • „Apple“ susitarė ir sutiko „Network–1 Technologies“ dukterinei įmonei „Mirror World Technologies“ sumokėti 25 mln. USD ir taip įsigyti licenciją jų dar 1999 metais užregistruotam patentui Nr. 6006227, kuriame aprašomas chronologine tvarka išdėstomų dokumentų, panašiai kaip „Apple“ naudojamoje „Cover Flow“ ir „Time Machine“, būdas.
    Time Machine
  • Nuo gimimo akla „Apple“ inžinierė „Mashable“ pasakoja apie savo patirtį bei „Apple“ kompanijos darbus skirtus negalią turintiems žmonėms padėti.

    Visą interviu rasite „Mashable“ svetainėje.
  • Prancūzų Nowhereelse.ft paviešino ko gero geriausią iki šiol matytą „iPhone 7“ nugarėlės nuotrauką. Panašu, kad „Apple“ išleisdama „iPhone 7“ (bent jau sprendžiant iš internete pasirodžiusių nuotraukų) atsisakys ne tik 3,5mm jungties, bet ir užtildymo perjungėjo dabartiniuose modeliuose esančio aukščiau garso reguliavimo mygtukų.
  • Panašu, kad „iOS 10“ net beta versijoje akumuliatoriaus energija naudoja gerokai ekonomiškiau.

    iPhone 6s:
    - iOS 9.3.2 — 3 val. 39 min.
    - iOS 10 b2 — 5 val. 40 min.
    iPhone 6:
    - iOS 9.3.2 — 3 val. 1 min.
    - iOS 10 b2 — 3 val. 34 min.
    iPhone SE:
    - iOS 9.3.2 — 4 val. 54 min.
    - iOS 10 b2 — 6 val. 3 min.
  • Panašu, kad FTB nenurimo su reikalavimais jai suteikti prieigą prie „iCloud“ vartotojų duomenų. „Patently Apple“ atkapstė įdomų dokumentą, kuriame Pensilvanijos teismui rašoma, kad FTB reikalinga prieiga prie vaikų pornografijos platinamu kaltinamo „iCloud“ paskyros.
  • „Mac Arena“ svetainė Hostline pažangių sprendimų dėka, yra pasiekiama ir per IPv6.
  • Gana ilgą laiką, nežiūrint į bendras kompiuterių pardavimo kritimo tendencijas, „Mac“ pardavimai augo, tačiau IDC kompanijos duomenimis, antro šių metų ketvirčio metu Tim Cook vadovaujama kompanija pardavė 4,4 mln. vnt. kompiuterių, tuo tarpu kai to paties pernai metų laikotarpio metu 4,8 mln. vnt. Šie rodikliai kompaniją „nuleido“ į 5-tą didžiausių kompiuterių gamintojų pasaulyje lentelės vietą.
  • „Apple“ paaukojo 1 mln. USD kovojantiems su didžiausio per eilę metų Kiniją ištikusio potvynio pasekmėmis.
  • Anot „The Moscow Times“, po bylos, kurioje „Apple“ buvo kaltinama skirianti nepakankamai dėmesio savo įrenginių palaikymui šalyje, kompanija planuoja atidaryti „iOS“ įrenginių remonto centrą Rusijoje.
  • Nors vargu ar taip yra iš ties, tačiau kiniečių „Weibo“ teigia, kad tai naujos „Apple“ ausinės.
  • Dar vieni patentų troliai gviešiasi pasipelnyti iš „Apple“. Teksaso „Somaltus LLC“ kaltina „iPhone“ gamintoją, kad jos mobiliuose telefonuose naudojama akumuliatoriaus įkrovimo sistema pažeidžia 2010 metais „Somaltus LLC“ iš „Snap-On Technologies“ įsigytą patentą.
  • Kalbama, kad „iPhone 7“ akumuliatorius bus 14% talpesnis.

iOS ir OS X aplikacijos bei žaidimai

iOS žaidimai

naujas „iOS“ žaidimas

taikomosios iOS aplikacijos

OS X aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų