Jei „Mac“ su įdiegta „OS X 10.11.5“ pakimba

OS X klaida

Kai kurie „Mac“ vartotojai skundžiasi, kad jiems įdiegus „OS X El Capitan“ 10.11.5 atnaujinimą, kompiuteris pakimba.

Neseniai „Apple“ išleido galutinę, operacinės sistemos „OS X El Capitan“ 10.11.5 atnaujinimo versiją. Šioje versijoje vartotojui pastebimų pakeitimų kiekis minimalus arba bent jau tie pakeitimai, kuriuos pastebėjo kai kurie vartotojai nėra labai malonūs.

Kai kurie „Mac“ kompiuterių vartotojai atnaujinę savo kompiuterių operacinę sistemą į 10.11.5 versiją susidūrė su sistemos pakibimo problema. Šios problemos simptomai tokia: dirbant „Mac“, be kokios nors rimtesnės priežasties sistema pakimba. Pirmiausia pakimba „Safari“, tada nustoja veikęs pelės žymeklis ir klaviatūra ir vienintelis būdas išeiti iš tokios sistemos yra perkrauti kompiuterį nuspaudus ir kelias sekundes palaikius nuspaustą „Power“ - kompiuterio į/išjungimo mygtuką.

Toks sistemos nepaklusnumas susijęs klaida „Safari“ naršyklėje ir norint ją išspręsti reikia atjungti „WebGL“ palaikymą:

  1. „Safari“ naršyklėje atidarykite nustatymų langą (Cmd ⌘-,)
  2. Aktyvuokite lauką „Security“
  3. Nuimkite varnelę nuo „Allow WebGL“ „WebGL“ atjungimas „OS X El Capitan“ naršyklėje „Safari“
  4. Uždarykite „Safari“ nustatymų langą
  5. Uždarykite „Safari“ naršyklę (Cmd ⌘-Q)

Jei sistemos pakibimo priežastis buvo ne kokia nors kitos aplikacijos klaida – atlikus aukščiau aprašytus veiksmus „OS X“ turėtų nustoti negražiai elgtis.

„Apple“ niekaip nekomentuoja šios klaidos ir, greičiausiai, jos ištaisymo teks palaukti iki sekančio „OS X“ atnaujinimo ir be abejo viltis, kad „OS X“ arba „MacOS“ 10.12 šios klaidos ir kitų panašių klaidų nebus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų