„Apple“ ištaisė 67 „OS X El Capitan“ klaidas bei atnaujino „OS X Yosemite“ ir „OS X Mavericks“

Vakar vakare, „Apple“ atnaujino savo „OS X“ versijas ištaisydama eilę jose buvusių klaidų.

Vakar išleistame „OS X El Capitan“, „Mac“ kompiuteriams skirtos operacinės sistemos atnaujinime ištaisyta beveik 70 klaidų ir pažeidžiamumų. Be klaidų ištaisymo „OS X 10.11.5“ vartotojams nepateikė jokių naujų galimybių – tai tipiškas atnaujinimas. „OS X El Capitan“ nebuvo vienintelė atnaujinta „Mac“ kompiuteriams skirta operacinės sistemos versija. Pirmadienį „Apple“ išleido ir „OS X Mavericks“ (2013) bei „OS X Yosemite“ (2014) operacinių sistemų atnaujinimus. Visose trijose operacinės sistemos versijose atnaujintos ir „iTunes“ bei „Safari“ aplikacijos.

67-os saugumo spragos, ištaisytos „OS X El Capitan“, nemažai saugumo spragų panaikinta „OS X Mavericks“ ir 14-a „OS X Yosemite“. Daugiau informacijos apie konkrečias saugumo spragas ištaisytas konkrečiose „OS X“ versijose rasite „Apple“ svetainėje.

„Safari 9.1.1“ ištaisyti septyni pažeidžiamumai, vienas pavojingiausių kurių leido užpulti „Mac“, kurio vartotojas apsilankė piktybinį kodą turinčioje interneto svetainėje. Dabar „Safari 9.1.1“ yra naujausia „Apple“ naršyklės versija trijose paskutinėse „OS X“ versijose: „El Capitan“, „Yosemite“ ir „Mavericks“.

„Apple“ ištaisė klaidas tik naujausioje ir dviejose prieš tai buvusiose „OS X“ versijose, o tai reikštų jog „Apple“ palaiko tik tris naujausias „Mac“ kompiuteriams skirtas operacinės sistemos versijas ir kai kompanija išleis „OS X 10.12“, kurios paskelbimo tikimasi šių metų birželio 13 dieną, „Apple“ nutrauks „OS X Mavericks“ palaikymą – taip kaip pernai metais pasielgė su 2012-ų metų laidos „Mountain Lion“.

Jau keletas metų, kaip „Apple“ išleidžia po penkis atnaujinimus kiekvienai naujausiai „OS X“ versijai – paskutinė OS X 10.10.5 versija buvo išleista pernai metų rugpjūčio viduryje, likus šešioms savaitėms iki „El Capitan“ debiuto. „OS X 10.11“ atveju, kai iki naujos operacinės sistemos atsiradimo liko dar keli mėnesiai – labai tikėtina, kad išvysime vieną, o gal ir du, „Kapitono“ atnaujinimus.

Tradiciškai, naują „OS X“ versiją „Apple“ pristato WWDC metu, po kurios programuotojai gauna prieigą prie jos ir gali pradėti jai pritaikyti savo sukurtas aplikacijas ir užtikrinti jų veikimą, kai naujoji „OS X“ versija taps prieinama visiems „Mac“ kompiuterių vartotojams. Be naujos „OS X“ versijos paskelbimo, yra ženklų rodančių, kad sekančios WWDC metu „Apple“ gali pakeisti „OS X“ pavadinimą į „MacOS“ ir taip savo kompiuteriams skirtos operacinės sistemos pavadinimą labiau priderinti prie kitiems įrenginiams skirtų: „iOS“, „tvOS“ ir „watchOS“.

„El Capitan“, „Yosemite“, „Mavericks“, „Safari“ ir „iTunes“ atnaujinimus galite atsisiųsti iš „Mac App Store“.

Aš savo „Mac“ „OS X El Capitan 10.11.5“ atnaujinimą įdiegiau, kol kas jokių nepageidaujamų anomalijų nepastebėjau.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų