Jei žaidžiant žaidimus „Mac“ kompiuteryje turinčiame „Retina“ ekraną trūksta spartos

Kai kurie, pažaisti mėgstantys „Mac“ kompiuterių su „Retina“ ekranais savininkai pastebėjo, kad tam tikrų žaidimų sparta nėra stulbinanti - tam yra paprastas paaiškinimas ir paprastas sprendimas.

Nors „Mac“ kompiuteriai „Retina“ ekranu yra puikūs, tačiau neretai jų pajėgumų nepakanka, kad sudėtingo vaizdo žaidimai paleisti pilno ekrano ir aukščiausio detališkumo režimuose veiktų sklandžiai ir netrūkčiodoami.

Įprastai žaidimo skiriamoji geba nustatoma į 2880x1440 ar aukštesnę. Įprastas problemos sprendimo būdas yra atidaryti žaidimo nustatymų skiltį ir ten pakeisti skiriamąją gebą, tačiau „Mac“ kompiuteriuose „Retina“ ekranu, tokiuose kaip „iMac“ ar „MacBook Pro“ yra ir kitas šios problemos sprendimo būdas - priversti žaidimą pasileisti žemesnės skiriamosios gebos monitoriams skirtame režime.

„OS X“ nustatymas nurodantis aplikacijai veikti žemesnės nei „Retina“ skiriamosios gebos režimu.

Norint žaidimą (ar kitą aplikaciją) paleisti žemesnės skiriamosios gebos (ne „Retina“) režime reikia pažymėti aplikaciją /Applications aplanke ir Cmd ⌘-i klavišų kombinaciją arba paspaudus dešinį pelės klavišą iš kontekstinio meniu pasirinkti „Get Info“. Atsidariusiame aplikacijos informaciniame lange „varnele“ pažymėjus „Open in Low Resolution“ - aplikacija bus paleidžiama žemesnės skiriamosios gebos monitoriams skirtu režimu. Pasinaudoję šiuo būdu žaidimų mylėtojai pastebės milžinišką našumo padidėjimą, žinoma, tuo atveju jei „Retina“ režimu žaidimui veikti sklandžiai kompiuterio pajėgumų nepakako.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų