„Apple Store“ jau 15 metų

Tema: Apple

Minėdama 15-os metų „Apple Store“ sukaktį, „Apple“ parodė kaip atrodys jos būsimos parduotuvės.

Ketvirtadienį, gegužės 19 dieną „Apple“ paminėjo savo „Apple Store“ parduotuvių 15 metų sukaktį. Kai 2001 metais, „Apple“ atidarė dvi pirmąsias savo parduotuves – tai atrodė kaip rizikingas žingsnis. Tuo metu „The New York Times“ rašė, kad „tai yra agresyvus veiksmas ekonominio sulėtėjimo laikotarpiu.“ Per pirmas dvi dienas abi parduotuves palankė 7 700 žmonių ir nupirko prekių už 599 000 USD. Iki 2001 metų pabaigos „Apple“ atidarė dar 25 „Apple Store“ parduotuves Jungtinėse Valstijose.

Po penkiolikos metų ir 479 „Apple Store“ atidarymo visame pasaulyje, galima pasakyti, kad šis „Apple“ žingsnis visiškai atsipirko. „Apple“ parduotuvės generuoja daugiau pajamų tenkančių parduotuvės kvadratiniam metrui nei bet kokia kita parduotuvė (tame tarpe ir juvelyrikos dirbinių). „Apple Store“ sėkmė apsvaigino net „Microsoft“ ir ši tikėdamasi tokio paties populiarumo, nukopijuodama „Apple“ parduotuves pradėjo atidarinėti savo. Deja, bet bent jau kol kas, „Microsoft“ parduotuvėms sekasi sunkiai ir priešingai nei „Apple Store“ kur visada pilna žmonių, „Windows“ kūrėjos parduotuvėse darbuotojų skaičius dažniausiai viršija lankytojų skaičių.

Prieš tai kai buvo atidaryta pirmoji „Apple Store“ - Steve Jobs nusifilmavo pasivaikščiojime po parduotuvę ir taip supažindino „Apple“ entuziastus ir kitus smalsuolius su tuo kaip turi atrodyti tokio tipo prekybos taškas.

Nauja „Apple Store“ parduotuvė

15-os metų „Apple Store“ sukakties dieną, „Apple“ atidarė naują parduotuvę. Nauja „Apple“ fanų Meka duris atvers tik šeštadienį, tačiau „Apple“ jos duris ketvirtadienį atvėrė specialiems svečiams ir spaudos atstovams. Naujoji parduotuvė įsikūrė priešais garsųjį „Union Square“ parką San Fancisco mieste.

Tai ne šiaip dar viena „Apple“ parduotuvė. Atidarydama šią parduotuvę, „Apple“ parodė kokios stilistikos bus kitos naujos „Apple Store“. Milžiniškos - 42 pėdų (12,8 metrų) aukščio slankiojančios stiklinės durys, kurių plotis kaip du parduotuvės langai , 6K ekranas antrame parduotuvės aukšte, tikri medžiai išsirikiavę palei vartotojų palaikymo skyrių. Naujojoje „Union Square Apple Store“ esantis kiemas-forumas veiks 24 valandas per parą, jame 50 pėdų (15,24 metrų) „žalia“ siena, nemokamas WiFi ir atrestauruotas 47 metų senumo, San Francisco sklptorės Ruth Asawa sukurtas fontanas.

„Apple Store“ San Francisco mieste priešais „Union Square“ parką
„Apple Store“ San Francisco mieste priešais „Union Square“ parką.
Atrestauruotas, sklptorės Ruth Asawa sukurtas fontanas „Apple Store“ parduotivėje įsikūrusioje priešais „Union Square“ parką San Francisco mieste.
„Apple Store“ Briuselyje
Nauja (naujos stilistikos) „Apple Store“ parduotuvė Briuselyje
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų