„Apple“ domisi elektromobilių įkrovimo stotelių statyba

„Tesla“ įkrovimo stotelė

„Reuters“ rašo, kad „Apple“ kalbina elektromobilių įkrovimo stoteles kuriančių kompanijų darbuotojus ir priima į darbą inžinierius turinčius žinių šioje srityje.

Jau kuris laikas sklando gandai, kad „Apple“ kuria elektromobilį, greičiausiai gebantį važiuoti be vairuotojo, ir dabar pasirodė informacija jog kompanija planuoja kurti tokiems automobiliams reikalingą infrastruktūrą. Per pastaruosius kelis mėnesius į „Apple“ dirbti perėjo eilė inžinierių besispecializuojančių elektromobilių įkrovimo stotelių gamyboje, jų tarpe: Rónán Ó Braonáin (BMW), belaidžio įkrovimo inžinierius Nan Liu ir buvęs „Google“ įkrovimo ekspertas Kurt Adelberger.

Nuostabos nekelia tai, kad tokias stoteles gaminančios kompanijos sunerimo ir neskuba su „Apple“ dalintis savo patirtimi. Vienintelė atvira diskusijoms šia tema su „Apple“ yra „Tesla“, kuri sutinka su „iPhone“ gamintoja pasidalinti savo sukaupta informacija ir patirtimi.

„Tesla“ kompanijos vadovas Elon Musk planuoja savo automobilių įkrovimo stotelių „Supercharge“ tinklą paversti industrijos standartu. „Tesla“ automobilių įkrovimo stotelės vos per pusvalandį gali įkrauti „Tesla“ automobilio akumuliatorius tiek, kad šių energijos užteks nuvažiuoti 274 kilometrus.

Kol kas nėra aišku ar „Apple“ planuoja kurti įkrovimo stoteles, kurios būtų suderinamos su kitomis, ne jos sukurtomis sistemomis, tačiau šie gandai tik dar labiau įtikina, jog kompanija kuria automobilį. Šiuo metu kompanija ieško didelio žemės ploto, kuriame galėtų pastatyti atskirą kompleksą skirtą projektui „Titan“, kuris siejamas su „Apple“ automobilio gamyba. Manoma, kad dabar „Apple“ dirba apie 600 su šiuo projektu susijusių darbuotojų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų