Kaip pakeisti šrifto dydį „OS X“ „Finder“ aplikacijoje

Kai kurie vartotojai skundžiasi, kad „Finder“ aplikacijoje pateikiamo failų sąrašo šriftas yra per smulkus ir norėtų jį padidinti. Tai padaryti labai paprasta.

Priklausomai nuo Mac ekrano dydžio, skiriamosios gebos ir regėjimo stiprumo, kai kuriems „Mac“ vartotojams failų ir aplankų sąrašas „Finder“ aplikacijoje gali pasirodyti rašomas kiek per mažu šriftu, o gal atvirkščiai – turite erelio akis ir norite į aplikacijos langą sutalpinti daugiau informacijos šriftą pamažinant.

„Apple“ numatytas „OS X“ finder failų ir aplankų sąrašo šrifto dydis tinka daugumai „Mac“ vartotojų, tačiau tikrai ne visiems. Kaip jį pakeisti ir pritaikyti savo poreikiams:

  1. atidarykite „Finder“ aplikacijos langą
  2. iš meniu pasirinkite View → Show View Options arba paspauskite Cmd ⌘-J klavišų kombinaciją
  3. atsidariusiame „Finder“ nustatymų lange, Text size skiltyje, pasirinkite jums tinkamą šrifto dydį
  4. jei norite, kad naujas šrifto dydis ar kiti nustatymo lange pakeisti nustatymai būtų pritaikyti visiems „Finder“ aplikacijos langams – spauskite ant „Use as Default“.
Šie nustatymai nepakeis šoninėje „Finder“ aplikacijos juostoje rodomų „Favorites“, „Devices“, „Shared“ ir „Tags“ sąrašų šrifto dydžio - norėdami pakeisti juos: atidarykite System PreferencesGeneral ir „Sidebar icon size“ nustatyme pasirinkite jums tinkamą dydį (Small/Medium/Large)
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų