„John Hopkins“ tyrėjai aptiko saugumo spragą „Apple“ žinučių sistemoje

Sekimas

„John Hopkins“ universiteto tyrėjai aptiko saugumo spragą leidžiančią prieiti prie „Apple“ šifruotų žinučių.

„The Washington Post“ rašo, kad „John Hopkins“ universiteto tyrėjai senesnėje „iOS“ versijoje (kokioje būtent nenurodoma) aptiko „iMessages“ paslaugos saugumo spragą leidžiančią prieiti prie vartotojų žinučių. Kiekviena „iOS“ versija yra vis saugesnė, tačiau nors ir nedidelis „Apple“ įrenginių vartotojų skaičius naudoja senesnes „iOS“ versijas, tačiau tokių yra.

Tyrėjai nepaaiškino kaip būtent ši saugumo spraga veikia ar kaip ją galima išnaudoti ir to nepadarys iki „Apple“ neišleis sistemos atnaujinimo ištaisančio šią saugumo klaidą, tačiau jie pasakė jog jiems pavyko spėlioti skaičius, naudojamus nuorodose į failus „Apple“ serveriuose, iki jie rado teisingą kombinaciją leidžiančią prieiti prie serveriuose saugomų failų.

Kompiuterių mokslų profesorius Matthew D. Green sake, kad kas nors turintis daugiau kompiuterių pajėgumų galėtų prieiti ir prie „Messages“ žinučių išsiųstų ir naudojant naujesnes „iOS“ versijas.

Ši saugumo spraga pasirodė „Apple“ ir FTB kovos dėl per stiprios vartotojų duomenų apsaugos fone. rašoma, jog vargu ar ši saugumo spraga galėtų suteikti FTB prieigą prie „San Bernardino“ byloje dalyvaujančiame „iPhone“ esančių duomenų.

Vieni šaltiniai rašantys apie šią saugimo spragą teigia, kad „Apple“ neatsakė jiems į užklausimą, kiti teigia jog šią saugumo spragą „Apple“ žada ištaisyti „iOS 9.3“. Įdomu ar spės…

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų