Atsarginių „iOS“ įrenginių duomenų kopijų valdymas „iTunes“

Nors atsarginių iOS įrenginių duomenų kopijų darymas į iCloud yra patogus, daugelis vartotojų labai greitai išeikvoja nemokamai suteikiamus 5GB.

Daugeliu atvejų „iOS“ įrenginių atsarginių duomenų kopijų saugojimas „iCloud“ yra patogesnis, nei jų saugojimas kompiuteryje, tačiau daugeliui vartotojų tas „patogumas“ trunka neilgai, nes nemokamai suteikiami 5GB „iCloud“ vietos greitai būna „suvalgomi“ tokių „backup’ų“. Jei neprenumeruojate didelio „iCloud“ plano ir nesate pasiryžęs jo iššvaistyti vien atsarginėms „iOS“ įrenginių duomenų kopijoms saugoti – gera žinia ta, kad „iTunes“ vis dar leidžia patogiai išsaugoti atsargines „iPhone“, „iPad“ ir „iPod touch“ duomenų kopijas „Mac“ ar PC ir tiesą sakant turi privalumų[1] prieš iCloud, kai kalbama apie duomenų atstatymą į naujus įrenginius.

Paskutinėse „iTunes“ versijose atsirado kelios naudingos galimybės leidžiančios valdyti atsargines „iOS“ įrenginių duomenų kopijas. Išsaugotas savo „iOS“ įrenginių atsargines duomenų kopijas matysite „iTunes“ sąraše, aplikacijos meniu pasirinkę iTunesPreferences ir pažymėję Devices. Kaip ir anksčiau, užvedus pelės žymeklį ant kiekvienos atsarginės duomenų kopijos, pasirodžiusiame langelyje pateikiama daugiau informacijos apie įrenginį. Paspaudus dešinį pelės klavišą ant vienos iš eilučių galėsite rinktis iš: Delete - atsarginės duomenų kopijos ištrynimas, Show in Finder (ar „Windows Explorer“ jei naudojate PC) – naudinga funkcija jei norite atsarginius duomenis perkelti į kitą kompiuterį ar kitame diske išsaugoti jų kopiją ir Archieve – leidžia „užšaldyti“ atsarginę duomenų kopiją po ko iTunes pradės kurti naują atsarginių „iOS“ duomenų kopijų seką ir vėliau, jei reikės atstatyti duomenis bus galimybė rinktis iš tiek iš naujausių kopijų, tiek ir iš archyvuotų. Tai naudinga jei norite išsaugoti paskutinę įrenginio būseną prieš atliekant didesnius pakeitimus jame.

Atsarginių iOS įrenginių duomenų kopijų valdymas iTunes

  1. Jei saugant iOS įrenginių atsargines duomenų kopijas iTunes nurodoma duomenis šifruoti (Encrypt) – atsarginėje duomenų kopijoje išsaugomi ir Wi-Fi bei elektroninio pašto paskyrų slaptažodžiai, kuri nešifruojant duomenų nėra išsaugoma. Turėkite omenyje, kad jei pasirinksite iOS įrenginių duomenų atsarginę duomenų kopiją šifruoti - praradus/pamiršus apsaugos slaptažodį, duomenų atstatyti negalėsite. Taip pat reikėtų turėti omenyje, kad pasirinkus šifruoti atsargines duomenų kopijas, anksčiau išsaugotos to įrenginio duomenų kopijos taip pat bus užšifruotos. Šifruotos duomenų kopijos „iTunes“ pažymėtos spynelės piktograma .  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Ką daryti, jeigu darant kopiją pažymėjus "encrypted" neprašė suvesti jokio slaptažodžio, o norint įpūsti backupą į iphoną prašo slaptažodžio ir neaišku koks jis yra?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų