Labiausiai savo virtualiu asmeniniu asistentu patenkinti Apple įrenginių vartotojai

Dirbtinis intelektas

Tyrimas, kurio metu buvo norima patikrinti kurio iš virtualių asmeninių asistentų: Siri, Google Now ar Cortana darbu vartotojai patenkinti labiausiai parodė, kad labiausiai savo asmeninio asistento darbu patenkinti Apple įrenginių vartotojai.

„Experts Exchange“ atliko tyrimą, kurio tikslas buvo nustatyti, kuris iš trijų virtualių asmeninių asistentų: Siri[1], Google Now[2] ar Cortana[3] vartotojai jo darbu yra patenkinti labiausiai. Tyrimas parodė, kad labiausiai virtualaus asmeninio asistento darbu patenkinti Apple įrenginių vartotojai - 81%, antrą vietą šioje rungtyje užėmė Google Now suteikianti džiaugsmą 68% jo vartotojų ir trečioje vietoje liko Microsoft virtualus asistentas Cortana, kurio darbu patenkinti 57% vartotojų.

Tyrimo dalyvių buvo prašoma virtualiems asistentams užduoti septynis skirtingus klausimus ir pranešti kaip tiksliai asistentas į juos atsakė bei informuoti kiek kartų jiems teko pakartoti klausimą iki asistentas jį suprato teisingai. 2011 metais Apple pristatytas virtualus asistentas Siri klydo mažiausiai bei klausimus jam pakartoti teko rečiau nei kitiems rungtyje dalyvavusiems dirbtinio intelekto atstovams.

Experts Exchange atlikto tyrimo, kurio metu buvo stengiamasi nustatyti kiek kurio virtualus asistento (Siri, Google Now ar Cortana) atsakymas į tam tikrus klausimus labiausiai tenkina vartotojus, rezultatų grafikas.

Tiksliausiai Siri sekėsi susidoroti su susitikimų įrašų įvedimu, o silpniausiai - atsakyti į klausimą „Kada pasirodys ’Kung Fu Panda 3’“. Nežiūrint to, kad klausimas apie „Kung Fu Panda 3“ žaidimo debiutą Siri pasirodė sudėtingiausias. Apple virtualus asistentas į jį tiksliai atsakė daugiau atvejų (72%) nei Google Now (43%), kuriam šis klausimas taip pat pasirodė sudėtingiausias bei Cortana (50%) teisingą atsakymą pateikęs tik 1 iš dviejų atvejų, tačiau Microsoft virtualiam asistentui šis klausimas nebuvo sudėtingiausias - Micrososft asistentui buvo sunku susidoroti su klausimu apie kalorijų kiekį keksiuke.

Experts Exchange atlikto tyrimo, kurio metu buvo stengiamasi nustatyti kiek kurio virtualus asistento (Siri, Google Now ar Cortana) darbas labiausiai tenkina vartotojus, apibendrintų rezultatų grafikas.

Daugiau ir detalesnių šios dirbtinio intelekto asistentų kovos rezultatų rasite „Experts Exchange“ svetainėje.

Kaip dažnai naudojate Siri (jei naudojate), kam ir ar tenkina jus šio Apple virtualaus asistento darbas?


  1. Apple „Siri“ išleido 2011 metais.  ↩
  2. „Google Now“ debiutavo 2012  ↩
  3. Microsoft virtualus asistentas „Cortana“ jauniausias šios dirbtinio intelekto asistentų trijulės atstovas - jis pasaulį išvydo 2014 metais.  ↩
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Nemanau, kad Lietuvoje Siri labai jau naudinga. Net ištarus Lithuania pavadinimas atpažįstamas, jeigu daugiau jokio teksto nepasakoma. Vienintelis teigiamas dalykas, ką pastebėjau naujoje iOS versijoje: bandant numerį rinkti balsu, dažnai neteisingai suprastas adresatas pakoreguojamas pagal adresų knygelę. Kažkada turėjau Nokia N8, tai su vardų atpažinimu jokios problemos nebūdavo.

    • Na taip, Siri naudingumas Lietuvoje kiek apribotas ir pagrinde dėl problematinio pavadinimų ar vardų atpažinimo, kaip ir kai kurios kitos iOS 9 funkcijos tokios kaip „nearby“ ar „news“ matomos perėjus į patį kairiausią „Siri paieškos“ langą - jų Lietuvoje paprasčiausiai nerodo. Džiugu tik tai, kad nors ir gana ribotai, bet Siri paprašius parodyti artimiausią kavinę ar „benzokolonėlę“ jau nebeatsiprašinėja, kad negali ieškoti vietų Lietuvoje.
      Aš Siri naudoju, Lietuvos sąlygomis, gana dažnai: įsirašau priminimus ar kalendoriaus įrašus, skambinu (kai kurių vardų atpažinimo problemą išsprendžiau įrašydamas fonetinius vardų variantus) bei siunčiu žinutes (kai neturiu galimybės rašyti klaviatūros pagalba) - paprastai tiems, ko žinau, kad žinutė gauta anglų kalba nesutrikdys. Kartais iš pažįstamų lietuvių taip pat gaunu žinutes anglų kalba, suprantu - matyt vairuoja. Kitomis Siri galimybėmis taip pat kartkartėmis pasinaudoju, tokiomis kaip perskambinimas, navigavimas ar kieno nors buvimo vietos parodymas, tačiau jomis naudojuosi rečiau.

    • Net su Android telefonu galima kuo puikiausiai sms rasyti lietuviu kalba :D Kas neimanoma su APPLE. Apple miega, o zmones tyli.

      • Taip, Google turi gerokai didesnį įdirbį šioje srityje, nors jei neklystu latvių ir estų kalbų Android nepalaiko. Google tai paprasčiau daryti, nes ji surenka nežmoniškus kiekius vartotojų duomenų.
        Kita vertus latviai daug aktyvesni Apple pasaulyje už lietuvaičius ir neretai pasistengia net ir mums, kaip pvz.: Reinis Adovičs Mac kompiuteriams pritaikytas lietuvių kalbos žodynas.
        Žmonės gal ir nemiega ir netyli, kažkas iš Mac Arena skaitytojų rašė, kad ir Omnitel kreipėsi į Apple dėl iOS lituanizavimo, tačiau su mūsų kalbos svarbumu pasaulyje bei Apple įrangos vartotojų kiekiu - nieko nuostabaus, kad mūsų prašymai Apple tai lyg uodo zyzimas už 100 metrų, nors apklausos duomenimis ir JAV namuose lietuviškai šneka daugiau nei 30 000 gyventojų, tačiau nėra čia ką lyginti su rusakalbiais, kurių JAV šnekančių namuose beveik milijonas, jau nekalbant apie kitas šalis ar pačią Rusiją, o Rusų kalbos palaikymas iOS atsirado, jei neklystu, tik iOS 8.3

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų