Kaip video failą paversti „Mac OS X“ ekrano užsklanda

Screen Saver/Ekrano užsklanda Mac kompiuteriui

Jei kada nors žiūrėdami video galvojote, kad visai neblogai būtų jį turėti kaip Mac’o ekrano užsklandą (screen saver) - dabar šią mintį galite įgyvendinti „SaveHollywood“ pagalba.

Tikriausiai turite savo Mac ar iPhone video, kurį norėtumėte panaudoti kaip Mac ekrano užsklandą. Nemokamos „SaveHollywood“ aplikacijos pagalba praktiškai bet kurį video formato filmą, esantį Mac kompiuteryje, galite paversti „screen saver’iu“.

  1. Atsisiųskite nemokamą „SaveHollywood“ dmg failą iš jos kūrėjo svetainės
  2. Atidarykite „SaveHollywood“ dmg ir du kartus spragtelėkite pele per SaveHollywood.saver failą
  3. Atidarykite System Preferences aplikaciją ir joje pasirinkite Desktop & Screensaver
  4. Aktyvuokite Screen Saver skirsnį ir paspauskite ant kairėje pusėje esančio SaveHollywood
  5. Paspauskite ant Screen Saver Options… ir pertempkite į atsidariusį langą video failą, kurį norite naudoti kaip ekrano užsklandą. Failą patalpinti galite ir paspaudę ant + piktogramos užsklandos nustatymo lange.
  6. Pakeiskite nustatymus, kad ekrano užsklanda atitiktų Jūsų pageidavimus ir spauskite OK
  7. Paspaudę ant Preview galite patikrinti kaip atrodys ekrano užsklanda kai ji aktyvuosis po nurodyto laiko tarpo kai Mac yra neaktyvus.

„SaveHollywood“ turi visą eilę nustatymų leidžiančių pasirinkti kelis video failus, juos rodyti atsitiktine tvarka ar sekantį kartą tęsti nuo tos vietos kur video ekrano užsklandos rodymas buvo nutrauktas prieš tai, pakeisti video dydį, kad šis visas tilptų ekrane, rodyti rėmelį, rodyti autorinė informaciją ir t.t. Aplikacija palaiko visą eilę pagrindinių video failų formatų - jei tą failą gali atidaryti ir rodyti „QuickTime Player“ aplikacija - jis veiks ir kaip ekrano užsklanda naudojant „SaveHollywood“.

„SaveHollywood“ suderinama su OS X 10.8 ir naujesnėmis OS X versijomis. Aplikacijos palaikomi video formatai yra:

  • .mov (MPEG-4, H.264)
  • .mp4 (MPEG-4, H.264)
  • .m4v (MPEG-4, H.264)

Jei jūsų norimo video failo „SaveHollywood“ nerodo - greičiausiai jo formato aplikacija ir „QuickTime Player“ nepalaiko - tokiu atveju jį reikėtų sukonvertuoti į suderinamą su „QuickTime“. Video failų konvertavimui yra sukurta begalė aplikacijų daugiau ar mažiau atitinkančių kiekvieno individualius poreikius. Aš video failų konvertavimui naudoju nemokamą „HandBrake“, kuri mano manymu yra greičiausiai veikianti ir viena patikimiausių šiam tikslui skirtų aplikacijų lenkianti net eilę mokamų video konverterių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų