Pirmieji iPhone 6s „diskų“ greičių palyginimų grafikai

„AnandTech“ paskelbė kai iPhone 6s sistemos darbo našumo testų rezultatus, kuriuos galima palyginti su iPhone 6 ir kitais, rinkoje populiariais, telefonų modeliais.

„AnandTech“ paskelbė įvairių iPhone 6s ir iPhone 6s Plus mazgų našumo testų (benchmark) rezultatus. Nors tai tik testai ir svarbiausia yra tai kaip įrenginiai veikia iš tikro, tačiau žiūrint tokių testų lenteles galima įsivaizduoti kokio našumo iš kurio įrenginio galima tikėtis.

Kalbant apie iPhone 6s naudojamų „diskų“ darbo greitį - galima pasakyti, kad Apple iš principo paėmė MacBook SSD kontrolerį ir jį pritaikė išmaniam telefonui. „AnandTech“ aptiko, kad iPhone 6s naudoja hibridinį SLC/TLC NAND sprendimą tinkantį didelės apkrovos darbams. Kompanijos inžinieriai nustatė, kad 64GB iPhone 6s naudoja Hynix NAND flash diskus, tačiau nėra aišku kas yra 128GB versijos NAND tiekėjas ir ar Hynix yra vienintelė tiekianti talpas 64GB iPhone 6s versijoms.

Tiems, kas nėra susipažinę su SLC/TLC NAND sprendimais - jų pagrindas yra ženkliai didesnis SLC kešas neleidžiantis TLC NAND veikti lėčiau. Kiekvieną kartą rašant duomenis į atmintį/diską - prieš patekdami į TLC NAND duomenys patenka į SLC kešą ir tol kol bendras duomenų srauto pralaidumas nėra pasiekęs maksimalios TLC pralaidumo ribos - trumpalaikis pralaidumas yra tiesiogiai susijęs su SLC kešo greičiu.

Žemiau iPhone flash disko darbo greičio palyginimo su kitais telefonų modeliais lentelės:

„AnantTech“ atlikto iPhone 6s nuoseklaus duomenų skaitymo iš disko testo rezultatų palyginimas su kitais rinkoje populiariais įrenginiais.
„AnantTech“ atlikto iPhone 6s Plus nuoseklaus duomenų skaitymo iš disko testo rezultatų palyginimas su kitais rinkoje populiariais įrenginiais.
„AnantTech“ atlikto iPhone 6s nuoseklaus duomenų rašymo į diską testo rezultatų palyginimas su kitais rinkoje populiariais įrenginiais.
„AnantTech“ atlikto iPhone 6s Plus nuoseklaus duomenų rašymo į diską testo rezultatų palyginimas su kitais rinkoje populiariais įrenginiais.
„AnantTech“ atlikto iPhone 6s duomenų skaitymo iš disko atsitiktine tvarka testo rezultatų palyginimas su kitais rinkoje populiariais įrenginiais.
„AnantTech“ atlikto iPhone 6s Plus duomenų skaitymo iš disko atsitiktine tvarka testo rezultatų palyginimas su kitais rinkoje populiariais įrenginiais.
„AnantTech“ atlikto iPhone 6s duomenų į diską rašymo atsitiktine tvarka testo rezultatų palyginimas su kitais rinkoje populiariais įrenginiais.
„AnantTech“ atlikto iPhone 6s Plus duomenų į diską rašymo atsitiktine tvarka testo rezultatų palyginimas su kitais rinkoje populiariais įrenginiais.

Kitas, matyt daugelį dominantis, testas yra iPhone baterijos tarnavimo laikas. Tiems, kas praleido informaciją apie iPhone 6 ir iPhone 6s baterijos talpos skirtumus - pasakysiu, kad iPhone 6s įdiegta 1 715 mAh (6,517 WHr), o iPhone 6s Plus - 2 750 mAh (10,45 WHr) akumuliatoriai. Dideliam iPhone vartotojų nusivylimui, abiejų naujų iPhone modelių atveju akumuliatorių talpa yra 5,6-6% mažesnė.

Oficiali Apple informacija apie iPhone 6s ir iPhone 6s plus akumuliatorių tarnavimo laiką.

„AnandTech“ specialistai nustatė, kad WiFi tinkle, iPhone 6s Plus baterija ir tarnauja atitinkamai trumpiau 12,9 valandas arba 6% trumpiau nei iPhone 6 Plus. Nežiūrint Apple teiginių apie elektros energijos sąnaudų optimizavimą iOS 9 - reali situacija parodo, kad mažesnės talpos akumuliatoriai ir „laiko“ trumpiau. Apie patrumpėjusį iPhone 6s Plus ir matyt iPhone 6s akumuliatoriaus, kurio testo rezultatai būtų kažkur žemiau HTC One (M8), tarnavimą byloja ir naršymo testų Wi-Fi tinkle rezultatai.

„AnantTech“ atlikto iPhone 6s Plus naršymo internete naudojant Wi-Fi testo rezultatų palyginimas su kitais rinkoje populiariais įrenginiais.
„AnantTech“ atlikto iPhone 6s Plus naršymo internete naudojant Wi-Fi testo rezultatų palyginimas su kitais rinkoje populiariais įrenginiais.

Pilnus „AnandTechg“ testų rezultatus, daugiau paaiškinimų, techninės informacijos bei daugiau grafikų rasite anandtech.com svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų