Safari labiau tausoja Mac bateriją nei Chrome ar Firefox

MacBook tipo kompiuterių vartotojai, kuriems svarbus baterijos tarnavimo laikas, turėtų naudoti Safari naršyklę, nes ji, lyginant su Chrome ar Firefox, kompiuterio bateriją sekina gerokai mažiau nei konkurentės.

BatteryBox atlikti testai parodė, kad Apple Safari naršyklė labiau tausoja MacBook klasės kompiuterių bateriją, nei Google Chrome ar Firefox. Kompanija naršykles testavo srautinių video ir muzikos paslaugas teikiančiose svetainėse, internetinių elektroninio pašto paslaugų serveriuose bei su kitomis, dažnai vartotojų naudojamomis ir baterijas sekinančiomis paslaugomis.

Apple Safari naršyklė testuose pasirodė geriausiai, suteikdama jos vartotojams papildomas 52, darbo naudojant Mac bateriją, minutes.

„Jei esate Mac vartotojas“, - rašo BatteryBox, „prarandate apie 1 valandą darbo naudojant Mac bateriją laiko jei naudojate Google Chrome naršyklę. Firefox kiek mažiau ėdri baterijos energijai nei Chrome, tačiau Apple Safari yra absoliutus nugalėtojas“.

Safari labiau tausoja Mac bateriją nei Chrome ar Firefox - paskaičiuotas testų vidurkis. Šaltinis: BatteryBox

BatteryBox prekiauja to paties pavadinimo įrenginiu - nešiojama baterija skirta Apple MacBook, iPhone ir iPad. Kompanijos žiniaraštyje rašoma apie problemas susijusias su baterijomis/akumuliatoriais, tačiau aukščiau aprašytame teste kompanijos produktas nebuvo panaudotas.

Kompanija sako, kad testavimui naudojo elektros energijos sunaudojimo matavimo prietaisą ir kiekvieną svetainę testavo vieną valandą. Surinkti duomenys buvo praleisti per Matlab, kuri ekstrapoliavo baterijos tarnavimo laiką.

BatteryBox žiniaraštyje rašoma, kad atlikti testą jos darbuotojai nusprendė po to, kai pastebėjo, kad vienas kompanijos darbuotojas, kuris naudoja Safari - „be rozetės“ gali ištverti ilgiau už tuos, kurie naudoja kitas naršykles.

Pasaulis vis labiau mobilėja ir todėl įrenginiuose naudojamų akumuliatorių tarnavimo laikas tampa vis svarbesnis.

Srautinės muzikos paslaugos ir MacBook baterijos tarnavimo laikas. Šaltinis: BatteryBox Elektroninis paštas naršyklėje ir MacBook baterijos tarnavimo laikas. Šaltinis: BatteryBox

Daugiau testo rezultatų ir grafikų rasite BatteryBox žiniaraštyje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų