Nemokama Spotify srautinės muzikos paslauga greitai gali tapti ne tokia viliojanti

Tema: Muzika

Nemokama Spotify srautinės muzikos paslauga besinaudojančių džiaugsmo kupini krykštavimai gali greitai baigtis, nes muzikos industrijos šulai smaugia Spotify dėl jos nemokamos paslaugos.

Muzikos industrijos didžiųjų spaudžiama Spotify gali stipriai pakoreguoti savo nemokamai teikiamas srautinės muzikos paslaugas. Nors, greičiausiai, Spotify ir toliau siūlys nemokamą paslaugą - už paslaugą nemokančių vartotojų galimybių sąrašas gali būti stipriai apkarpytas. Pavyzdžiui, nuo sekančių metų, nemokantys už Spotify vartotojai galės klausytis tik vieną ar dvi dainas iš populiarių albumų, o naujai išleistų albumų muzika jiems taps prieinama tik nuo išleidimo praėjus tam tikram laiko tarpui (pvz. pusei metų). Taip pat Spotify, už paslaugą nemokantiems vartotojams, gali apriboti laiką skirtą nemokamam muzikos klausymuisi.

Apie trys ketvirtadaliai Spotify vartotojo naudojasi nemokama šios kompanijos srautinės muzikos paslauga. Toks pasikeitimas Spotify padangėje Apple Music ir švedų kompanijos paslaugas pastatytų į panašias konkurencines sąlygas.

Tokie gandai, apie tai, kad Spotify gali būti priversta apriboti nemokamai teikiamų paslaugų sąrašą gali pradžiuginti Taylor Swift, kuri pernai užsipuolė Spotify dėl nesąžiningo atsiskaitymo su atlikėjais. 2014 metų lapkritį Swift nutarė pašalinti beveik visus savo muzikinius kūrinius iš Spotify. Vėliau, ji užsipuolė Apple dėl to, kad pastaroji teigė nemokėsianti atlikėjams jų bandomojo laikotarpio dalyvavimo Apple Music paslaugoje metu.

Priešingai nei Spotify, Apple į Taylor Swift kritiką sureagavo per 24 valandas ir pakeitė savo taisykles. Neseniai vykusiame pokalbyje su „Vanity Fair“. Swift pademonstravo, kad ji vis dar griežia dantį ant Spotify: „Man atrodo gana ironiška, kad multimilijardinė kompanija į kritiką sureagavo žmoniškai, o startup’as neturintis apyvartinių lėšų į kritiką sureagavo kaip didelės korporacijos funkcionieriška mašina“, - sakė Taylor Swift kalbėdama su Vanity Fair žurnaliste Claire Groden.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų