Microsoft restruktūrizuos savo mobilių įrenginių verslą

Tema: Microsoft

Microsoft mobilių telefonų nepopuliarumas verčia kompaniją restruktūrizuoti jos mobilių įrenginių verslo modelį ir imtis nepopuliarių priemonių.

Taip niekuomet išsvajotų populiarumo aukštumų nepasiekę, o ir tą menką populiarumą prarandantys Microsoft mobilūs įrenginiai, ką nesunku pastebėti žvelgiant į populiariausių mobilių telefonų lenteles, verčia kompanijos vadovybę peržiūrėti savo mobilių įrenginių verslo modelį ir imtis drastiškų ir net nepopuliarių priemonių. Trečiadienį apie sprendimą atlikti mobilių įrenginių departamento restruktūrizaciją Microsoft kompanijoje, atvirame laike kompanijos darbuotojams paskelbė jos vadovas Satya Nadella.

Savo atvirame laiške darbuotojams Microsoft CEO Satya Nadella patvirtino gandus, kad kompanija planuoja atleisti apie 7 800 darbuotojų, vienaip ar kitaip susijusių su jos mobilių įrenginių kūrimu. Ši restruktūrizacija Microsoft kainuos nuo 750 iki 850 mln. USD, o kompanijos nuostoliai šiuo periodu gali siekti 7,6 mlrd. USD.

Akivaizdu, kad Nokia įsigijimas nepateisino Microsoft lūkesčių ir naujas verslo modelis kompanijai yra būtinas. Nadella taip pat mini, kad pagrindinis kompanijos dėmesys bus skiriamas įrenginių veikiančių Windows operacinės sistemos pagrindu, tapsiančios vieninga operacine sistema kompiuteriams, planšetiniams kompiuteriams ir išmaniems telefonams, ekosistemos kūrimui. Microsoft, greičiausiai, savo viltis sieja su Windows 10.

Restruktūrizacijos dalimi bus ir Microsoft Windows ir įrenginių grupės viceprezidento Terry Myerson paskyrimas viso įrenginių diviziono vadovu, o tai reiškia, kad Microsoft apjungs Windows, telefonų (Lumia), planšetinių kompiuterių (Surface), konsolių (Xbox), HoloLens ir Band verslą į vieną Įrenginių padalinį.

Kalbėdamas su NY Times, Nadalla paneigė gandus, kad kompanija planuoja visiškai atsisakyti mobilių įrenginių gamybos. Kiekvienais metais Microsoft planuoja, išleisti po 1-2 kiekvienos kategorijos telefonų modelius, kas reikštų iki 6 modelių per metus.

Mokydamasi iš Apple, kurios ekosistema yra viena pagrindinių Apple įrenginių populiarumo ir sėkmės priežastis, Microsoft suprato, kad ir jie turėtų pabandyti sukurti bent kokią nors ekosistemą. Na o kol kas, konkurencijai su iOS ir Android įrenginiais, Microsoft pečiai dar per silpni.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų