Visų Mac kompiuteryje esančių aplikacijų sąrašas

Jei manote, kad žinote visas savo Mac kompiuteryje esančias aplikacijas bei kur jos įdiegtos - greičiausiai stipriai klystate, nebent esate profesionalus IT inžinierius, kurio specializacija Mac OS X.

Daugelis Mac vartotojų žino aplikacijas, kurias jie patalpina į Applications aplanką. Dauguma, kiek labiau pažengusių Mac vartotojų žino, kad yra aplikacijos, kurias galima paleisti OS X Spotlight pagalba, tačiau retas žino kur tos aplikacijos, mistiškai pasileidžiančios per Spotlight reziduoja Mac kompiuteryje ir, kad jų, greičiausiai, kompiuteryje yra daugiau nei jie mano.

Yra keli būdai sužinoti kokios aplikacijos yra įdiegtos Mac kompiuteryje be tų, kurias galima rasti /Applications aplanke. Žemiau aprašysiu pora būdų nuo pačio elementariausio - skirto paprastiems Mac kompiuterių vartotojams iki skirto daugiau ar mažiau patyrusiems Mac vartotojams.

Jei kartais nežinote kaip pažiūrėti kokios aplikacijos yra įdiegtos Applications aplanke - aktyvuokite Finder aplikaciją arba tiesiog pele paspauskite ant darbastalio ir klaviatūroje paspauskite Cmd ⌘-Shift ⇧-A klavišų kombinaciją.

Paprastiems vartotojams: aplikacijų sąrašas Mac sistemos informaciniame lange

Žemiau aprašytas būdas leis pamatyti sąrašą aplikacijų kurios yra įdiegtos Mac kompiuteryje ir ne tik /Applications ar ~/Applications aplankuose.

  1. paspauskite Alt ⌥ klavišą ir iš meniu pasirinkite → System Information (ankstesnėse OS X versijose vadintą „System Profiler“.
  2. atsidariusio lango kairėje pusėje raskite „Software“ skirsnį ir jame pažymėkite „Applications“

Atlikus šiuos veiksmus, dešinėje/viršutinėje lango dalyje pamatysite visų Mac kompiuteryje įdiegtų aplikacijų sąrašą. Pažymėję, kurią nors sąraše esančią aplikaciją apačioje esančiame lango skirsnyje pamatysite informaciją apie aplikacijos versiją, kurioje vietoje sistemoje ji įdiegta ir kitą, su aplikacija susijusią, informaciją.

Visų Mac kompiuteryje įdiegtų aplikacijų sąrašas OS X sistemos informaciniame lange.

Patyrusiems vartotojams: aplikacijų, esančių Mac sąrašas per Terminal

Patyrę vartotojai, kurie kaip žuvys vandenyje jaučiasi naudodami Terminal aplikaciją, visų Mac kompiuteryje įdiegtų aplikacijų (.app) sąrašą gali pamatyti ar išsaugoti atskirame faile gali Terminal aplikacijos lange įvestų komandų pagalba.

Terminal aplikacijos lange parašę komandą

sudo find / -iname .app
- po kurio laiko Terminal lange pamatysite visus šios paieškos - ieškančios kompiuteryje .app* failų rezultatus.

Jei norite visų Mac įdiegtų aplikacijų sąrašą turėti atskirame faile - tai nesunkiai padaryti galite žemiau pateiktos Terminal komandos pagalba.

sudo find / -iname *.app > ~/Desktop/VisosMacAplikacijos.txt

Ši komanda kompiuterio darbalaukyje sukurs failą VisosMacAplikacijos.txt ir surašys į jį visas Mac’e aptiktas aplikacijas nurodydama jų įdiegimo aplankus.

Tikriausiai nereikia sakyti, kad komanda sudo reikalaus kompiuterio administratoriaus slaptažodžio, kuris reikalingas norint vykdyti paiešką sisteminiuose aplankuose ir, kad vedant slaptažodį nematysite ką ir kad rašote.

Jei norite Terminal komandos pagalba peržiūrėti visų per App Store įsigytų aplikacijų sąrašą:

find /Applications -path '*Contents/_MASReceipt/receipt' -maxdepth 4 -print |sed 's#.app/Contents/_MASReceipt/receipt#.app#g; s#/Applications/##'
O jei šį sąrašą norite išsaugoti faile - po aukščiau esančios komandos dar parašykite: > ~/Desktop/AppStoreAplikacijos.txt
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų