Apple pradėjo kovą su nelegaliai Rusijoje jos prekės ženklus naudojančiomis interneto parduotuvėmis

Temos: Apple, Teisė

Apple laimėjo pirmą bylą prieš Rusijos pardavėjus nelegaliai prekiaujančius Apple produktais internete ir naudojančius Apple, iPhone ir iPad prekės ženklus, rašo Rusijos „Коммерсант“.

Apple apkaltino apl-msk.ru savininką Ivan Nemkin, nelegaliai naudojus Apple nuosavybėje esančius prekės ženklus. Teisininkams pavyko susitarti ir Nemkin’ui savanoriškai perleidus Apple apples-msk.ru, apple-msk.ru, apple.msk.ru, applemsk.ru, apples.msk.ru, applesmsk.ru domenus išvengti 1 mln. rublių baudos.

Tai tik pirmasis Apple bylų etapas, toliau, rugsėjo 2, prasidės Apple ir ribotos atsakomybės Rusijos bendrovių „Профит“, „Электротехпром“, „Арго“, „Маджеста Плюс“ bylos, kurios prekiavo nelegaliai į Rusiją įvežtais, kitoms rinkoms skirtais, Apple produktais bei naudojo Apple atributiką ir per pastaruosius metus paeiliui valdė apl-msk.ru. Iš jų Apple siekia prisiteisti 15,5 mln. rublių.

„Infoline-Аналитики“ duomenimis Rusijoje yra apie 400 interneto parduotuvių turinčių .ru, .su, .net, .bis, .org, .info ir .com domenus prekiaujančiomis nelegaliai į šalį įvežta Apple technika. Jei rugsėjį Apple laimės bylą su apl-msk.ru - tai gali tapti precendentu kompanijai stverti kitus prekybininkus už pakarpos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų