Vis daugiau Android vartotojų Europoje renkasi iOS įrenginius (papildyta)

Pirmo 2015 metų ketvirčio duomenimis, iOS vartotojų dalis penkiose didžiausiose Europos šalyse pasiekė 20,3%.

Kantar Worldpanel, remdamasi pardavimų duomenimis praneša, kad penkių didžiausių Europos valstybių (JK, Vokietijos, Prancūzijos, Italijos ir Ispanijos) iOS vartotojų skaičius išaugo iki 20,3%, o iOS rinkos dalis išaugo 1,8%.

„Pirmąjį 2015 metų ketvirtį, iPhone 6 ir iPhone 6 Plus ir toliau viliojo Europos vartotojus, tame tarpe ir tuos, kurie anksčiau naudojo Android įrenginius“, - sakė Kantar Worldpanel ComTech. analitikė Carolina Milanesi. „Vidutiniškai, penkiose didžiausiose Europos valstybėse, 32,4% nauji iOS įrenginių vartotojai perbėgo pas AppleAndroid stovyklos“.

Europos iOS rodiklis stipriai gadina Ispanija, kurioje dėl nesuprantamų priežasčių Android yra nepaprastai populiari. Gal ten moka vartotojams, kad šie rinktųsi Android, kitokios priežasties nesugalvoju.

Android užimama rinkos dalis Europoje sumažėjo 3.1% ir dabar yra 68,4%.

Mobilių įrenginių operacinių sistemų populiarumas didžiausiose rinkose 2015 metų 1-ą ketvirtį.
Šaltinis: Kantar Worldpanel ComTech.

Daugiau informacijos apie tai rasite „Kantar Worldpanel ComTech.“ svetainėje.

Papildyta 2015-05-07 13:00

Gemius Ranking duomenimis, remiantis naršymo internete statistika, iPhone naudojimas per pirmą 2015 metų ketvirtį Lietuvoje išaugo 1,35% ir iPhone naršytojų pirmą metų ketvirtį užimama rinkos dalis buvo 15,53%. Naršančių iš iPad Lietuvoje ženkliai sumažėjo - pirmą metų ketvirtį iš iPad internete naršė 10,38% (paskutinį 2014 metų ketvirtį naršančių iš iPad Lietuvoje buvo 11,52%). Dėl sumažėjusio naršančių iš iPad skaičiaus, iOS vartotojų statistinis skaičius Lietuvoje išaugo vos 0,1%.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų