Savaitės naujienų apžvalga: 20-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

20-tos 2015 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje bei naujos, laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS ir OS X aplikacijos.

  • Pasirodo vis daugiau žmonių turinčių auksinius Apple Watch. Pirmasis pastebėtas auksinio Apple Watch savininkas buvo Karl Lagerfeld, vėliau pasidabinusi auksiniu Appe laikrodžiu pasirodė Beyoncé, o dabar ir ant amerikiečių reperio Kanye West riešo.
  • Apple produktų pardavimams šoktelėjus Kinijoje, Tim Cook susikūrė paskyrą Kinijoje populiariame Weibo tinkle. Tim Cook paskyra jau turi 325 000 sekėjų.
  • Po to kai Google žemėlapiuose atsirado keistokų kartografinių vaizdų, kurių vienas priminė ant obuolio besišlapinantį Androido balvoną - Google laikinai uždaro Map Maker įrankį, kurio pagalba bet kas gali padaryti pakeitimus tam tikrose Google žemėlapių vietose.
  • ‪#AppleWatch‬ atlaikė ir pasiplaukiojimą baseine ir šuolius nuo tramplino. P.S. Pažiūrėjus šį klipą apėmė kvailas juokas :)
  • Aukcione parduotos trys Steve Jobs vizitinės kortelės, kiekviena atspindinti skirtingus jo gyvenimo etapus 1984–1990 metais. Korteles už 10 050 USD įsigijo startup’o Stacks.co vadovas Tim Knowles. Korteles pardavimui aukcione išstatė San Rafael (Kalifornija) esanti „Marin School“. Pradinė kortelių kaina buvo 600 USD. Aukcione parduotos trys Steve Jobs vizitinės kortelės, kiekviena atspindinti skirtingus jo gyvenimo etapus 1984-1990 metais
  • Apple Greenpeace 2015 metų ataskaitoje užima aukščiausią vietą švarios energijos naudojimo lentelėje.
    Šaltinis: Greenpeace
  • Michael Fassbender aktorius tik ką baigęs filmuotis Steve Jobs rolėje, kalbėdamasis su žurnalistais sakė, kad vis dar naudoja savo jau skilusį iPhone 4S, nes jam patinka šio dizainas ir iš principo jis daiktus naudoja tol, kol šie yra naudingi.
  • Riešo daviklio esančio Apple Watch paskirtis yra aptikti kada laikrodis yra nuimamas nuo riešo ir informuoti apie taip sistemą, kuri savo ruožtu turi paprašyti įvesti kodą kai vartotojas nori atlikti tam tikrus veiksmus laikrodyje. iDownloadBlog paskelbtas YouTube video rodo, kad yra galimybė piktavaliui, nevedant kodo suporuoti Apple Watch su savo iPhone. Dėl šios priežasties, kol Apple neištaisė šios klaidos - nešioti Apple Watch reikėtų itin atsargiai, nes vagišiai gali tuo pasinaudoti.
  • Forbes paskelbė didžiausių pasaulio kompanijų sąrašą. Pagal rinkos vertę lentelėje pirmauja Apple, šiaip bendroje lentelėje užimanti 12 vietą. Pirmauja Apple ir technologinių kompanijų sąraše. Antrą vietą po jos, technologinių kompanijų būryje, užima 4 mlrd. USD reklamai išleidusi Samsung (18 vieta) (Apple reklamai išleido 1,2 mlrd. USD) iš šios pozicijos į trečią vietą išstūmusi Microsoft (25 vieta). Pirmauja Apple ir kompiuterių gamintojų sąraše, kuriame antrą vietą užima HP, o trečioje vietoje Lenovo.
    5 didžiausi 2015 metų pasaulio kompiuterių gamintojai . Šaltinis: Forbes
    5 didžiausi 2015 metų pasaulio kompiuterių gamintojai.
    Šaltinis: Forbes
  • Apple padidino kontaktų saugomų iCloud limitą iki 50 000. Anksčiau buvęs limitas 25 000. Kiti: kalendorių, išsaugotų nuorodų ir priminimų limitai išliko nepakitę.
  • Bentley ir vėl savo naujausią reklamą filmavo iPhone, tačiau šį kartą pasirinko iPhone 6 ir iPhone 6 plus. Naujausioje Bentley reklamoje rodomi Savile Row siuvėjai, kiekvienas kurių siuvo Bentley užsakytą švarką Saville Row Bespoke parodai Vašingtone.
  • Consumer Intelligence Research Partners duomenimis 40% iPhone vartotojų JAV savo telefonus atnaujino į iPhone 6 ar iPhone 6 plus.
  • Į interneto platybes vėl grįžta gandai, kad sekantis iPhone turės 12MP kamerą.
  • Alex King savo bloge rašo, kad naujuose 12″ MacBook kompiuteriuose Windows 10 „sukasi“ geriau nei OS X.

iOS aplikacijos

OS X aplikacijos

nauja OS X aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų