Kaip atstatyti ištrintas nuotraukas Mac OS X skirtoje Photos aplikacijoje

Mac vartotojai savo nuotraukas tvarkantys Photos aplikacijos pagalba neretai joje esančius foto ar video failus ir trina, tačiau ne visada tai yra veiksmas, kurį jie vienam ar kitam failui nori pritaikyti.

Kartais trindami failus per daug įsismarkaujame ir užgriebiame daugiau nei reikėtų. Taip gali nutikti (ir nutinka) ir Photos aplikacijos vartotojams.

Apple paliko Photos aplikacijos vartotojams galimybę atstatyti ištrintus failus nesikreipiant į savo atsarginių duomenų kopijų saugyklas. Atstatyti ištrintas nuotraukas Photos aplikacijoje yra paprasta:

  • Photos aplikacijoje iš File meniu pasirinkite „Show Recently Deleted“. Šis veiksmas įjungs neseniai Photos aplikacijoje ištrintų failų albumą, kuris pagal nutylėjimą yra nematomas. Ištrintų nuotraukų Photos aplikacijoje atstatymas
  • Pažymėkite ten esančius foto ar video failus, kuriuos norite atstatyti
  • Spauskite „Recover“ mygtuką esantį dešiniame viršutiniame aplikacijos lango kampe.
  • Atstatę „per klaidą ištrintus failus“, norėdami išeiti iš ištrintų failų albumo - paspauskite ant „Photos“ ar albumo pavadinimo.

Šį veiksmą galite kartoti taip dažnai kaip tik jums to reikia. Ištrintų nuotraukų albume, po vaizdų failais rodoma informacija - dienų skaičius likęs iki failo negrįžtamo ištrynimo. Pagal nutylėjimą, ištrinti failai Photos bibliotekoje dar saugomi 30 dienų, tačiau jei vietos diske praktiškai nėra - nuotraukas ištrinamos iš karto.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų