Apple Watch nebijo drėgmės, tačiau maudytis su juo nereikėtų

Apple pristatydama savo naują dėvimos elektronikos produktų grupės atstovą užsiminė apie jo atsparumą vandeniui, tačiau šios informacijos nedetalizavo.

Apple Watch: aktyvus poilsis su šeima.

Apie Apple Watch atsparumą vandeniui oficialiai pranešta nėra daug. Porą dienų prieš Apple Watch pristatymą, Tim Cook lankydamasis vienoje Europos Apple Store parduotuvių užsiminė, kad nenusiima savo Apple Watch net eidamas į dušą. Prezentacijos metu Apple atstovai tik trumpai užsiminė apie tai, kad Apple Watch yra atsparus vandeniui, tačiau nedetalizavo kiek ir kaip atsparus.

Yra žinoma, kad Apple Watch atitinka bendrą kompaktinės, portatyvinės elektronikos tinkamos naudoti atvirame ore standartą IPX7. Šio standarto atitikimas reiškia, kad įrenginys netyri kokios nors ypatingos apsaugos. Šis standartas dažnai nurodomas išorėje naudoti pritaikytuose GPS įrenginiuose.

Apple Watch ir apsaugos nuo drėgmės atveju, IPX7 standartas nurodo, kad įrenginys yra apsaugotas nuo vandens purslų. Teoriškai turėtų atlaikyti 30 minučių panardintas į 1 m gylį vandenyje, o praktiškai, Apple teigia, kad Apple Watch nebaisūs patekimas į lietų ar apsitaškymas plaunant rankas, tačiau pasiplaukiojimas baseine laikrodukui gali būti mirtinas (jau nekalbant apie pasimaudymą sūriame vandenyje). Nežiūrint to, kad Tim Cook teigė, kad jis naudosi po dušu su Apple Watch, dėvint IPX7 standartą atitinkantį laikrodį to daryti nevertėtų (bepigu Tim Cook taip daryti, kai jis gali nusipirkti ar veltui gauti po naują laikrodį kasdien. Jei Tim kasdien pirktų po vieną 10 000 USD kainuojantį laikrodį jo metų atlyginimo jam užtektų tai daryti ilgiau nei vienerius metus). Apple nerekomenduoja kišti Apple Watch po vandeniu bei įspėja, kad odinės Apple Watch apyrankės nėra atsparios vandeniui.

Neatsparumas vandeniui gerokai sumažina Apple Watch, kaip fizinio aktyvumo sekimo, įrenginio funkcionalumą. Matyt pagrindine šio trūkumo priežastimi yra judantis laikrodžio karūnos mechanizmas, kurio Apple dėl kažkokių tai priežasčių nesugebėjo užsandarinti.

Niekaip negalite priprasti prie Apple Watch pavadinimo? Nepergyvenkite, Tim Cook taip pat kartais mesteli „iWatch“ tame tarpe net ir per dvi valandas trukusią Apple Watch spaudos konferenciją.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 12 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Na joa, prikolina applas. Krauk kas diena, nesimk kai eini maudytis. Tai cia slamsto gabalas, ypac bus keista jei ji pirks Lietuviai.

  2. Na jei atvirai, koks tikslas pirkti daikta uz tokia suma, kai jis bus naudojamas tik apie 30% jo visu paskirciu ? As kalbu apie lietuva, kur neveiks nei apple pay, nei siri ir t.t.. Na as suprantu del mados gal, jog apple watch ant rankytes gleznos kabes ir rodys laika, o kaip ten viskas toliau juk nesvarbu.

    Jei pirkti tik del valandu, tai jis galvos skausmas ir vargas greiciau taps.Na bet cia kaip kam aisku.

    Uz tokius pinigus sis daiktas turejo ne tik lietaus nebijoti. Na bet cia pirmas modelis, gal koks apple watch 5 bus jau 3 dienas laikantis ir bent vandeneliui atsparus ;)

  3. As apie tavo apple produktu ginima. Tai pirk pirk ta apple watch gi.

    • Aš išsakau savo nuomonę. Jei esi didelis berniukas turėtum suprasti, kad ji nebūtinai turi būti tokia pati kaip ir tavo.
      Niekada nesakiau, kad pirksiu ar noriu pirkti Apple Watch, net gi priešingai, man atrodo esu net rašęs jog neplanuoju jo pirkti, nes mano gyvenimo būdui jis visiškai nereikalingas, taip pat kaip neturiu iPad, nes man jo visiškai nereikia, tačiau tai nereiškia, kad jie yra blogi įrenginiai.
      Tavo pastabos dažnai būna visiškai nekonstruktyvios. Pvz. Apple Pay Lietuvoje negali naudotis nepriklausomai nuo to ar turi iPhone, Apple Watch ar iPad, bet dėl šios priežasties Apple Watch kažkodėl tai tampa blogesnis nei iPhone ar Mac. Gal tada lietuvaičiams nereikėtų pirkti ir iPhone ir Mac kompiuterių, nes paskutiniame iš vis nėra Apple Pay galimybės?

  4. Kam tiek daug diskusiju del nieko.

  5. Jei esi didelis berniukas turėtum suprasti, kad diskusijas pradeda ne vienas asmuo ;)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų