Kaip pakeisti OS X Yosemite prisijungimo lango foną

OS X Yosemite login ekrano fono pakeitimas

Mėgstantiems modifikuoti OS X vartotojo sąsają, prisijungimo prie sistemos langas gali pasirodyti kiek per nuobodus. Norintiems jį pakeisti tai padaryti visiškai nesunku.

Norint pakeisti OS X Yosemite prisijungimo prie sistemos langą tereikia pakeisti vieną paveiksliuką /Library/Caches/com.apple.desktop.admin.png ir tai padarius atsijungti (logout). Po šio veiksmo savo Mac prisijungimo ekrane iš karto pamatysite naują, savo patalpintą foną.

OS X prisijungimo lange yra keli elementai:

  • vartotojo vardo ir slaptažodžio laukai
  • jei esate prisijungę, bet kompiuterio kuris laikas nelietėte ir suveikė nustatymas System Preferences → Security & Privacy → General → Require password - tada dar ir vartotojo „avataras“ ilgasis vardas ir slaptažodžio laukas.
  • ekrano apačioje galimybė užmigdyti, išjungti kompiuterį ir priklausomai nuo parinkčių ar situacijos perkrauti bei prisijungti kaip kitas vartotojas

Dėl šių priežasčių kuriant prisijungimo lango foną, paveiksliuką geriau talpinti ekrano šonuose. Tiesa, tai nėra būtina, galite padaryti visiškai margą ekraną ar net priklonuoti prisijungimo laukų ir taip prisijungimo langą paversti visišku marmalu - čia kiekvieno jūsų skonio reikalas.

Jūsų sukurtas paveikliukas turi būti išsaugotas PNG formatu, o jo failo pavadinimas turi būti tiksliai toks: com.apple.desktop.admin.png

Sukūrę paveikslėlį Finder aplikacijoje iš meniu pasirinkite Go → Go to Folder arba pasinaudokite klavišų kombinacija Shift ⇧-Cmd ⌘-G ir atsiradusiame lange įrašykite /Library/Caches/ ir paspauskite mygtuką Go. Tai padarę paprasčiausiai pertempkite savo sukurtą paveikslėlį į šį aplanką ir kai paklaus ar norite perrašyti ten esantį failą pasakykite, kad labai norite.

Kadangi OS X Yosemite paveiksliuką šiek tiek išblukina, geriau naudoti kontrastingus paveiksliukus. Nenaudokite PNG paveikslėlių su Alpha kanalais (turinčiais permatomumo efektą), nes dėl kažkokių tai priežasčių, tos permatomos vietos taps raudonos.

Kad būtų paprasčiau kuriant prisijungimo lango fono paveikslėlį galite atsisiųsti archyvą su dviem Photoshop (PSD) failais: vienas pritaikytas 2560x1440 ekranams, o kitas 1920x1080 ir juos panaudoti kaip orientyrus pozicionuojant vaizdus kuriamame fono paveikslėlyje. Paveikslėliuose vaizdas specialiai padarytas šiek tiek permatomas, kad jums būtų lengviau darbuotis.

Atsisiųsti PSD failus galite iš čia.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Gal ir kvailas klausimas, bet kodėl pas save nerandu "Library"?

    • Kiekvienoje sistemoje yra nuo vartotojo paslėptų ar sudėtingiau prieinamų aplankų, tačiau šis aplankas nėra vienas tokių. Sistemos Library aplankas yra Mac kompiuterio šakninėje direktorijoje (/Library). Jei trūksta OS X naudojimosi įgūdžių, straipsnyje yra parašytas būdas, kaip prieiti prie Library ar kitų aplankų.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų