Kaip padaryti iCloud.com saugomos kontaktų informacijos atsarginę kopiją

iCloud saugo daug šios paslaugos vartotojų duomenų. Vienus jų galima pažiūrėti icloud.com svetainėje, kitus išgauti nėra taip paprasta. Daugelis mūsų esame sukaupę nemažai informacijos ir kontaktų sąrašas yra vienas tokių dalykų, kurio prarasti nenorėtumėme.

Šiais laikais, didelė dalis mūsų įrenginiuose esančios sinchronizuojamas sinchronizuojama su kompiuterinės debesijos serveriais ir kontaktai nėra išimtis. Nelinkiu, tačiau visad yra tikimybė, kad gali nutikti katastrofa: paspausite ne ant to mygtuko, vaikai nutars „prasinešti“ per jūsų įrenginio nustatymus, bandydami kam nors padėti suliesite savo ir kieno nors paskyroje saugomą informaciją ir t.t. Tokiais atvejais suvokiame, kad atsimename kokį vieną ar du telefono numerius ir nėra telefono numeriai tų žmonių, kurie žino telefoną to, kuriam dabar trūks-plyš reikia paskambinti.

Kad nutikus tokiai nelaimei nuslinktų ar pražiltų ne visi plaukai, pasirūpinkite kontaktinių duomenų saugumu ir išsaugokite juos savo kompiuteryje.

  1. Atidarykite iCloud.com kompiuterio naršyklėje
  2. Prisijunkite prie savo iCloud paskyra
  3. Bakstelėkite ant “Contacts“
  4. “All Contacts“ sekcijoje bakstelėkite ant bet kurio kontakto, arba pažymėkite visus kontaktus (priklausomai nuo to ar norite išsaugoti vieno ar visų kontaktų informaciją) naudodami klavišų kombinaciją Cmd ⌘-A (Windows kompiuteriuose Ctrl-A)
  5. Bakstelėkite apatiniame kairiajame kampe esančią krumpliaračio pitogramą
  6. Pasirinkite “Export vCard“
  7. Kontaktų informacijos eksportavimas iš iCloud.com
  8. Mac kompiuteriuose failas su eksportuojama informacija bus išsaugotas atsisiuntimams nurodytame aplanke (įprastai ~/Downloads). Papildomai Mac kompiuteriuose gali būti paklausta ar norite importuoti eksportuojamą informaciją į “Contacts “ aplikaciją. Windows kompiuteriuose nurodykite kur norite išsaugoti informaciją.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Niurzga

Technikos ir įvairių skaitinių mėgejas.

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Labas. Truputį ne į šios naujienos temą. :)
    Šiandien sugalvojau, kad laikas persikelti iPhone'o backup'ą į iCloud'ą. Nuėjau į Settings - iCloud - Backup ir įjungiau. Bet kadangi tuo metu taip atsitiko, kad negalėjau padaryti Backup'o, nes reikėjo į šoną nueiti, tai išjungiau Backup kol turėsiu laiko. Taigi, dabar vėl įjungiu tą Backup'ą ir "bamt" - prašo iCloud'o slaptažodžio tam. Suvedu tą slaptažodį ir darausi Backup'ą.

    Taigi, klausimas: ar čia ne kokia saugumo spraga ar koks virusas (žinau sako, kad iOS saugiausia, bet ką gali žinoti), kad pirmu kartu manęs neprašė to iCloud slaptažodžio? Ar čia dėl to, kad aš greitai tą Backup'ą ėmiau ir išjungiau pirmu kartu?

    Dėkoju už įžvalgas :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų