Jei ne Jony Ive, Apple greičiausiai būtų nutraukusi Apple Watch projektą

Apple išmanusis laikrodis greitai atsiras parduotuvių lentynose ir greičiausiai taps dar vienu pajamas kompanijai nešančiu produktu, tačiau tai nereiškia, kad Apple visada buvo sužavėta Apple Watch idėja.

Jony Ive ir Angela Ahrendts pluša keisdami Apple Store dizainą - pritaikydami Apple parduotuves naujai, greitai pasirodysiančiai prekei - Apple Watch. Dar oficialiai nepaskelbtas Apple Store interjero keitimas susijęs su greitai šiose parduotuvėse pasirodysiančiomis vitrinomis, kuriose bus išdėstyti auksiniai ir mažiau brangūs išmanūs Apple laikrodžiai Apple Watch.

„Tai kas gaminama kalba apie nerūpestingumą. Daiktai gaminami, kad būtų kitokie, o ne geresni“, - Seras Jonathan Ive. Nuotrauka: Pari Dukovic
Nuotrauka: Pari Dukovic
„Tai ką gamina daugelis gamintijų kalba apie jų nerūpestingumą. Daiktai gaminami, kad būtų kitokie, o ne geresni“, - Seras Jonathan Ive.

The New Yorker išleido interviu su Apple dizaino genijumi Seru Jonathan Ive pavadintą „The Shape of Things to Come“. Šiame interviu Jony pasakojo, kad Apple Watch projektas gyvuoja jau apie tris metus ir pačioje projekto pradžioje nebuvo aišku ar šis laikrodis taps parduodamu produktu ar ir liks tik konceptas, kokių Apple turi labai daug.

2011 metų, tų pačių kuriais mirė Steve Jobs, rudenį Apple pradėjo formalų Apple Watch projektą, kuris buvo „labai eksperimentinis ir labai trapus“. Tuo pačiu metu kompanija svarstė kokie nauji produktai galėtų būti išleisti ateityje. Pavyzdžiui, panašiu laiku Apple pradėjo kurti iPad mini ir pirmieji iPhone 6 prototipai buvo išrikiuoti Jony Ive studijoje.

„Mes tyrinėjame ir eksperimentuojame su daug dalykų, tačiau didesnė šių eksperimentų dalis nebūna tęsiama. Projektai, kuriuose mes eksperimentuojame su visiškai nauja platforma nėra dažni“, - pasakojo Ive.

Savo interviu Jony pasakojo, kaip vyksta Apple projektų patvirtinimas ir paminėjo Bob Mansfield - buvusį Apple didelį bosą glaudžiai susijusį su Apple Watch. Išmanaus Apple laikrodžio projekto šalininkai turėjo atlaikyti didžiulį pasipriešinimą. Apple rūpėjo kaip šie įrenginiai bus parduodami jos pačios parduotuvėse ir tai, kad šis įrenginys padalins Apple vartotojus į turtingus ir mažiau pasiturinčius.

Ive šią kovą laimėjo ir projektas tapo tuo kuo yra šiandien. The The New Yorker straipsnis nupiešia išsamų Jony Ive paveikslą. Visą The New Yorker straipsnį rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų