Apple Store parduotuvėse jos produktų pagalba sukurtų kūrinių paroda

Apple Store parduotuvėse, kurios jau kuris laikas lyginamos su galerijomis eksponuojami darbai sukurti Apple produktų pagalba - kiekvienas štrichas, kiekvienas pikselis ir kadras yra sukurti talentingų Apple vartotojų.

Islandijos panorama sukurta iPhone 6 Plus. Autorius: Austin Mann
Nuotrauka: Austin Mann
Nuotrauka: Storyteller

Savo parduotuvėse tokią akciją Apple surengė pirmą kartą. Šios akcijos metu, vietoje to kad akcentuotų produktus, kurių pagalba sukurti demonstruojami meno kūriniai, Apple reklamuoja ir kitų programuotojų sukurtą programinę įrangą, kuri buvo naudojama kuriant šiuos paveikslus, video ar foto darbus.

Aukščiau esančią Islandijoje darytą panoramą, Austin Mann padarė atsitiktinai, kai pakilęs rūkas atidengė didžiausią jo matytą ledyną. Palikęs visą savo įrangą automobilyje, Austin pasiėmė iPhone 6 Plus ir užsiropštęs stačiais ledyno gūburiais, panoraminiame režime nufotografavo šį vaizdą.

iPad Air 2 ir Brushes 3

Piešiniai atlikti iPad Air 2 ir aplikacijos Brushes 3 pagalba. Autorė: Nomoco
Autorė: Nomoco

Namoko kuriamas menas paremtas natūralumu ir prisilietimais. Ją įkvepia judesys, šviesa ir net tai kaip krenta dažų lašai. Pirmą kartą piešdama skaitmeniniu būdu ji jautėsi patogiai ir jei atrodė visiškai natūralu piešti pirštais. iPad Air 2 ir aplikacijos Brushes 3 pagalba ji nupiešė taip kaip tuos darbus matė savo vaizduotėje.

iPhone 6 Plus ir Slow Shutter!

Slow Shutter ir iPhone 6 Plus pagalba nufotografuoti spalvoto popieriaus lapai. Fotografas: Marcelo Gomes
Fotografas: Marcelo Gomes

Brazilų fotografas Marcelo Gomes visada pavydėjo dailininkams: fotografija suplokština vaizdą, tuo tarpu piešiniai turi tekstūrą ir gylį. Norėdamas sukurti gylio efektą savo nuotraukų serijoje, Gomes fotografavo spalvotus popieriaus lapus naudodamas iPhone 6 Plus įdiegtą Slow Shutter! aplikaciją ilgo išlaikymo režime.

iMac ir iDraw

Šiam piešiniui sukurti buvo naudojamos iDraw ir Photo Booth aplikacijos įdiegtos iMac kompiuteryje. Aurorė: Jingyao Guo
Aurorė: Jingyao Guo

Šiam piešiniui, vaizduojančiam Kinijos Naujųjų metų gatvę sukurti, Jingyao Guo naudojo iMac kompiuteryje įdiegtą iDraw aplikaciją. Papildomai, žmonių veidams ji panaudojo Photo Booth aplikacijos pagalba nufotografuotas savo veido išraiškas.

iPhone 6 ir VSCO Cam®

Nuotraukos sukurtos iPhone 6 ir VSCO Cam® aplikacijos pagalba. Fotografas: Christian Weber
Fotografas: Christian Weber

Christian Weber savo gėlių fotografijose stengiasi atskleisti jų grožį ir tam naudoja iPhone 6 įdiegtą VSCO Cam® aplikaciją.

iPad Air 2 ir Procreate

Portretai nupiešti iPad Air 2 naudojant Procreate aplikaciją. Autorius: Roz Hall
Fotografas: Roz Hal

Baigęs menų mokyklą Roz Hall pradėjo skaityti paskaitas, tapo vadovu bei tėvu. Vis tai nepaliko jam nei laiko tapyti, nei vietos namuose studijai. Po dešimtmečio jis įsigijo iPad, bei menininkams skirtų aplikacijų pagalba galėjo vėl tapyti kai tik jį aplankydavo įkvėpimas. Šie portretai sukurti iPad Air 2 įdiegtos aplikacijos Procreate pagalba.

iMac ir Final Cut Pro

Video: Thayer Allyson Gowdy

Stay Wild tai Thayer Allyson Gowdy odė laisvei. Viskas prasidėjo nuo paprastos idėjos - pasikartojimai - ir vystėsi toliau jau jai dirbant. Sugalvota, nufotografuota ir redaguota Final Cut Pro aplikacijoje 24 valandų bėgyje. Tai rodo neribotas kūrybos galimybes.

iPhone 6 kontroliuojant ekspoziciją

Alistair Taylor-Youngy iPhone 6 daryta nuotrauka kontroliuojant ekspoziciją
Fotografas: Alistair Taylor-Young

Alistair Taylor-Young, fotografijos pagalba stengiasi atskleisti kasdien sutinkamus „pasauliuose egzistuotojančius pasaulius“. Galėdamas kontroliuoti išlaikymą Alistair nuotraukose kiekvieną lietaus lašą padarė ryškiu ir parodė, kad į tą patį vaizdą galima pažvelgti ir kitaip.

iPad Air 2 ir daugiakadris režimas

Nuotrauka, fotografuota iPad 2 Air daugiakadriame (Burst) režime. Fotografas: Chad Riley
Fotografas: Chad Riley

Ši Chad Riley nufotografuota nuotraukų/kadrų seka yra visiškai neredaguota. Prieš darydamas šiuos kadrus Chad užėmė reikiamą poziciją - atsitraukdamas kiek tik galėjo iki atsirėmė į sieną ir rankiniu būdu iPad Air 2 nustatęs reikiamą išlaikymą fotografavo daugiakadriu (burst) režimu.

„Apple genuose yra užkoduota tai, kad vien tik technologijų nepakanka ir tik sujungtos su laisvu menu bei žmogiškumu technologijos priverčia mūsų širdis dainuoti“, - sakė Steve Jobs 2011 metų prezentacijos metu kai iki jo mirties buvo likę keli mėnesiai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų