Apple dėl JAV ir ES Krymui taikomų sankcijų nutraukia sutartis su šio regiono programuotojais

Temos: Apple, Naujienos

Apple išsiuntinėjo laiškus programuotojams registruotiems Kryme, kad nutraukia su jais sudarytas sutartis ir jų aplikacijos nebus pardavinėjamos Apple Store. Šis sprendimas įsigalioja tučtuojau.

Apple savo registruotiems programuotojams, kurių registracijoje nurodyta vieta yra Krymas išsiuntinėjo laiškus informuodama, kad paklūstama JAV vyriausybės 2014 metų gruodžio 19 ir ES 2014 metų gruodžio 18 dieną paskelbtomis sankcijoms nutraukia su tame regione registruotais programuotojais sudarytas sutartis.

Šis Apple sprendimas įsigalioja tučtuojau ir šių programuotojų aplikacijos negali būti platinamos per App Store. Laiške išsiųstame programuotojams taip pat primenamas punktas, kurio laikydamiesi jie privalo sunaikinti visą turimą programinę įrangą, kuri priskiriama beta ar dar galutiniams vartotojams neskirtų aplikacijų grupėms.

Tiek JAV tiek ir Europos Sąjunga dėl Krymo aneksijos taiko ekonomines sankcijas Rusijai. Šios sankcijos kartu su stipriu naftos kainų kritimu, Rusijai sudavė stiprų ekonominį smūgį iššaukusį didelius rublio kurso svyravimus bei jo nuvertėjimą, dėl kurių Apple buvo sustabdžiusi prekybą savo įranga Rusijoje bei stipriai pakėlė savo produktų kainas šioje šalyje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų