Apple beveik nemoka mokesčių nuo iTunes gautų pajamų Europoje

Tema: Apple
Apple beveik nemoka mokesčių nuo iTunes gautų pajamų Europoje

Apple buvo viena iš dėl mokesčių praktikos Europoje kritikuojamų kompanijų kur specialių susitarimų Airijoje ir Liuksemburge dėka ji išvengia, priešingu atveju jai sumokėti priklausančių, didelių mokesčių.

Australian Financial Review rašo, kad žurnalistų „International Consortium of Investigative Journalists“ tyrimas rodo, kad AppleiTunes gautos pajamos gautos už JAV ribų yra beveik neapmokestinamos. Du trečdaliai Apple pajamų gaunamų už per iTunes Store parduodamą muziką ir filmus už JAV ribų yra nukreipiamos į Apple Liuksemburge įkurtą kompaniją „iTunes Sàrl“, kur šios, dėka 2008 metais pasirašyto susitarimo dėka, šios nėra apmokestinamos.

2013 metais Apple sumokėjo vos 20 mln. € mokesčių, nežiūrint to, kad iš per tą periodą iš iTunes parduodamo turinio pajamų gavo 2,05 mlrd. €.

Apple nėra vienintelė kompanija, kuri pasinaudoja nesuvaržytomis mokesčių sistemomis kai kuriose Europos šalyse. Žemiau esančiame video paaiškinta kaip ir kodėl didelės korporacijos pasirašo specialius mokesčių susitarimus Liuksemburge.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų