Apple atnaujino iWork for iCloud ir iCloud Photos aplikacijas

Šiandien Apple atnaujino iWork for iCloud taikomųjų aplikacijų paketo aplikacijas bei nauju funkcionalumu papildė iCloud Photos.

Apple atnaujino iWork for iCloud taikomųjų aplikacijų paketą

Penktadienį Apple visiems iCloud vartotojams pritaikė patobulinimus internetinėse, kiekvieno iCloud paskyrose esančiose iWork aplikacijose: Pages, Numbers ir Keynote. Numbers ir Keynote aplikacijose Apple įdiegė 6 naujų kalbų palaikymą, o Pages aplikacijoje - 8-ų: prancūzų, ispanų, portugalų (brazilų), kiniečių, arabų ir hebrajų (dvi paskutinės kalbos prieinamos tik Pages aplikacijoje).

Apple taip pat atliko pakeitimus ir iWork aplikacijų įrankių juostoje. Dabar vartotojai gali pakeisti failo pavadinimą redaktoriuje bei atšaukti sekcijų skirtukų ištrynimus Pages aplikacijoje. Apple taip pat internetines iWork aplikacijas papildė daugiau nei 50-čia naujų šriftų.

„iWork for iCloud“ Apple pristatė 2013 metais ir nuo to laiko šias aplikacijas be perstojo tobulina.

Atnaujinus „iWork for iCloud“ aplikacijas, Apple taip pat patobulino ir „iCloud Photos“ aplikaciją, pastarąją papildydama galimybe įkelti (Upload) nuotraukas. Naujoji „Upload“ parinktis „iCloud Photos“ aplikacijoje yra šalia „Select Photos“.

Paspaudus „Upload“ vartotojai turi galimybę įkelti .JPG tipo failus į iCloud Photo. Įkeltos nuotraukos tuojau pat susinchronizuojamos su tą pačią iCloud paskyrą naudojančiais iOS įrenginiais bei Mac kompiuteriais.

iOS 8 įrenginiuose „iCloud Photos“ yra žinoma „iCloud Photo Library“ vardu ir leidžia vartotojams automatiškai į iCloud debesį įkelti nuotraukas iš „Camera Roll“ ir tas nuotraukas sinchronizuoti su kitais vartotojo turimais iOS bei OS X įrenginiais. Ši funkcija yra panaši į „Photo Stream“ iOS 7, tačiau palaiko pilnos skiriamosios gebos nuotraukas bei sinchronizuoja pakeitimus jose.

iCloud Photos išlieka pažymėta „beta“ etikete ir kol kas palaiko tik .JPG failų tipus bei esamu metu netinka video failų įkėlimui.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų