Jei naudojate dviejų pakopų Apple patikrą - nuo rytoj reikės naudoti specifinius aplikacijų slaptažodžius

Temos: iCloud, Saugumas

Vartotojams naudojantiems dviejų pakopų Apple patikrą, iPhone gamintoja pradėjo siuntinėti laiškus informuodama apie tai, kad reikės naudoti specifinius aplikacijų slaptažodžius aplikacijoms, kurios jungiasi prie iCloud.

Apple informuoja, kad nuo rytoj vartotojai naudojantys dviejų pakopų patikrą savo Apple ID, norėdami prisijungti prie iCloud naudojančių kitų (ne Apple) programuotojų sukurtų aplikacijų pagalba turės naudoti specialius tų aplikacijų slaptažodžius.

Papildomai, praeitą savaitę Apple paskelbė dokumentaciją padėsiančią vartotojams susikurti ir naudotis specialiais aplikacijų slaptažodžiais. Ši, atskirų slaptažodžių paslauga turėjo startuoti spalio 1 dieną, tačiau dėl nežinomų priežasčių Apple ją paleidžia kiek daugiau nei savaitę vėluodama.

Specifiniai aplikacijų slaptažodžiai tai nauja Apple paslauga pristatyta rugsėjo mėnesį kartu su dviejų pakopų patikra norint jungtis prie iCloud. Reikia manyti, kad šiuos pakeitimus inicijavo garsių užpakalių išlindusių iš iCloud incidentas.

Apple elektroninis laiškas informuojantis apie tai, kad dviejų pakopų apsaugą naudojantys vartotojai norėdami prie iCloud jungtis ne Apple programuotojų sukurtų aplikacijų pagalba turės susikurti specifinius aplikacijų slaptažodžius.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. O kaip naudotis dviguba apsauga? Nes prisijungus prie Apple ID nerandu to prie skilties password security. Gal išsakiau esate parašę apie tai kažką?

  2. Kam poor country reikia tokiu paslaugu. Cia visi ir taip po didinamuoju stiklu ;)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų