Pagaliau ! Google neverčia žmonių jungtis prie Google+

Tema: Google
Google+

Pamenate dienas kai Google buvo įsitikinusi, kad Google+ yra ateitis? Taigi „ateities nebėra“, nes nuo šio mėnesio naujiems Gmail vartotojams Google daugiau automatiškai nekuria Google+ paskyrų.

Anksčiau šį mėnesį Google atskyrė Hangouts ir video skambučių paslaugas nuo savo socialinio tinklo, o dar rugpjūtį Bloomberg rašė, kad Google atskirs savo nuotraukų paslaugas nuo Google+. Panašu, kad Google daugiau nebelaiko savo Google+ paslaugos produktu ir, greičiausiai, ši paslauga taps Google poligonu naujiems, abejonių keliantiems projektams išbandyti. Nuo dabar kuriantiems naujas Gmail paskyras, jos nebus automatiškai susietos su automatiškai sukurta joms Google+ paskyra. Google+ paskyros vis dar reikės norint patalpinti video Youtube.

Nereikia būti labai sumaniu, kad suprasti, jog Google+ niekada nebuvo socialinis tinklas, ši paslauga Google kompanijai buvo vartotojų identiteto valdymo tarnyba pagrindinė bazė ir paskutiniai pasikeitimai tai tik patvirtina.

Pačioje pradžioje Google gal ir norėjo sukurti socialinį tinklą, bet 2012 metais jos įvykdytas privatumo taisyklių pakeitimas, kuriuo prie Google+ buvo prijungtos Gmail, YouTube, Blogspot ir kitos Google paslaugos rodo, kad pagrindinis kompanijos tikslas buvo konsoliduoti vartotojų duomenis ir taip susidaryti geresnį vaizdą kokią reklamą kam prakišti, nes prisijungęs prie vienos paslaugos vartotojas automatiškai prijungiamas prie visų ir tikimybė, kad nuo kurios nors jis pamirš atsijungti yra gana didelė, tai Google suteikia neaprėpiamas informacijos apie vartotoją rinkimo galimybes.

Šie pakeitimai pasirodė po to kai iš kompanijos pasitraukė už Google+ paslaugą atsakingas Vic Gundotra.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų