Kaip pilnai atjungti App Nap visoje OS X Mavericks sistemoje

Paprastos Terminal aplikacijos komandos pagalba galima atjungti App Nap visoms OS X Mavericks aplikacijoms ir leisti joms dirbti pilnu pajėgumu.

Anksčiau jau rašiau, kaip App Nap funkciją OS X Mavericks atjungti tik tam tikroms aplikacijoms, šiame straipsnyje aprašysiu būdą tai padaryti visoms aplikacijoms iš karto.

Jei naudojate ne nešiojamą, o stacionarų Mac kompiuterį (Mac Pro, iMac ar Mac mini) ir nėra reikalo taupyti bateriją App Napp pagalba - jūs šią funkciją galite atjungti ir leisti visoms OS X Mavericks aplikacijoms veikti pilnu pajėgumu net ir būnant foniniame režime jų dirbtinai nestabdant.

Norėdami visai OS X Maverics sistemai atjungti App Nap:

  • atidarykite Terminal aplikaciją (ją rasite Applications/Utilities aplanke)
  • Terminal aplikacijos lange įveskite komandą:
    defaults write NSGlobalDomain NSAppSleepDisabled -bool YES
    ir paspauskite Enter ↲

Norint, kad atidarytos aplikacijos nebenaudotų App Nap, jas reikia uždaryti ir atidaryti iš naujo, paprasčiausias būdas tai padaryti - perkrauti Mac kompiuterį.

Norėdami įsitikinti, kad aplikacijos nenaudoja App Nap: atidarykite Activity Monitor aplikaciją (rasite Applications/Utilities aplanke), pažymėkite Energy skirsnį ir pažiūrėkite kas rašoma App Nap stulpelyje - ties kiekviena tuo metu aktyvia aplikacija turi būti parašyta No.

OS X Mavericks, Activity Monitor aplikacijos langas po to kai visoje sistemoje atjungta App Nap funkcija

Norėdami atstatyti App Nap nustatymus į numatytuosius (įjungti šią funkciją ją palaikančioms aplikacijoms), Terminal aplikacijoje įveskite komandą

defaults write NSGlobalDomain NSAppSleepDisabled -bool NO
ir paspauskite Enter ↲ bei perkraukite Mac kompiuterį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų