Apple užpatentavo stiklinį kubą

Tema: Apple

Liepos mėnesį Apple patentavo savo visame pasaulyje vienodą dizainą turinčių Apple Store parduotuvių vidaus išvaizdą, o dabar pagaliau patvirtintas ir jos stiklinio kubo patentas.

Apple Store, New York, 5th Avenue
Apple Store, New York, 5th Avenue

JAV Patentų ir prekės ženklų biuras patvirtino dar 2010 metais Apple pateiktą paraišką stiklinių kubų, tokių kaip garsioji Apple Store 5-toje aveniu Niujorke, dizaino patentui. Besidomintys Apple tikriausiai pamena, kad 2011 metais šios parduotuvės stiklinio kubo blokų skaičius buvo pakeistas iš 90 į 15 ir sumažėjusių stiklo blokų kiekio dėka šis Niujorko centre esantis ir visų dėmesį traukiantis stiklo kubo išvaizda tapo dar efektyvesnė. Šis kosmetinis kubo remontas kompanijai kainavo 7 mln. JAV$, tačiau kiek kainavo naujos konstrukcijos projektavimas ir paskaičiavimai niekas nežino, tačiau jei Apple nutarė tai patentuoti - greičiausiai kaina nemaža.

Apple Store 5oji aveniu, Niujorkas. Nuotrauka: Apple
Apple Store 5oji aveniu, Niujorkas.
Nuotrauka: Apple

Reikia paminėti, kad tarp šios konstrukcijos „išradėjų“ yra ir buvusio Apple vadovo, Steve Jobs vardas.

Tai nėra pirmasis tokio tipo Apple patentas. 2012 metais buvo patvirtintas Šanchajaus (Kinija) Apple Store stiklinio cilindro patentas.

Apple Store, Pudong Šanchajus, Kinija. Nuotrauka: Apple
Apple Store, Pudong Šanchajus, Kinija.
Nuotrauka: Apple

Apple garsėjanti puikaus dizaino elektronikos gaminiais, nenurimsta ir toliau tobulina savo pirkėjų bei viso pasaulio turistų lankomų Apple Store parduotuvių išvaizdas. Tikėtina, kad dabar kai Apple mažmeninės prekybos departamentui pradėjo vadovauti buvusi Burberry vadovė Angela Ahrendts, mažmeninėje Apple prekyboje įvyks nemažai pokyčių ir vienas jų - didžiausia pasaulyje Apple Store 2015 metais atsidarysianti Dubajaus prekybos centre „Mall of the Emirates“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų